Στον «πάτο» με τις κατοικίες να είναι υποτιμημένες βρίσκεται η Κύπρος

H εικόνα των τριών ταχυτήτων που έχουμε για τα περισσότερα οικονομικά δεδομένα στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι εμφανής και στην αγορά ακινήτων. Αυτό επισημαίνει σε σημείωμά του ο οίκος αξιολόγησης DBRS, επικαλούμενος στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Η ελληνική αγορά κατοικιών, παρά τα σημάδια ανάκαμψης των δύο τελευταίων ετών, εξακολουθεί να είναι μεταξύ των πιο αδύναμων, με τις τιμές να παραμένουν χαμηλές. Ο ευρωπαϊκός Νότος συνολικά φαίνεται να βρίσκεται υπό πίεση. Εξαίρεση αποτελεί η Ισπανία, που ύστερα από τη μεγάλη κρίση που βίωσε πριν από μία δεκαετία όταν έσκασε η «φούσκα», σήμερα βλέπει τις τιμές ακινήτων και πάλι κοντά στο μέσο όρο. 

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο DBRS και προκύπτει και από το γράφημα, που ακολουθεί, στην κορυφή των αποτιμήσεων των κατοικιών βρίσκονται Αυστρία και Σουηδία. Πρόκειται για δύο χώρες, οι οποίες έχουν ωφεληθεί από τη σχετική σταθερότητα, που επιδεικνύουν σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

1

Από την άλλη στον «πάτο», με τις κατοικίες να είναι υποτιμημένες, βρίσκεται η Κύπρος, ακολουθούμενη από την Ελλάδα και την Ιταλία. «Δεδομένων των πρόσφατων δυσκολιών και στις τρεις αυτές αγορές, τα δεδομένα δεν εκπλήσσουν» παρατηρεί ο DBRS. 

Η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία, οι τρεις μεγαλύτερες αγορές του ευρώ, βρίσκονται πολύ κοντά στο μέσο όρο, με σχετικά «δίκαιες» αποτιμήσεις, όπως σχολιάζουν οι αναλυτές του DBRS. 

naftemporiki.gr

 
6297
Thumbnail

Σε συστάσεις  προς το επιβατικό κοινό, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, προχώρησε με ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Αστικών Ταξί Λευκωσίας.
 
Στην ανακοίνωση του, ο Σύνδεσμος Αστικών Ταξί Λευκωσίας αναφέρει ότι γίνεται λήπτης πολλαπλών παραπόνων για ξεχασμένα αντικείμενα σε ταξί από όλη την επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας και πάντα προσπαθεί να μεσολαβήσει για την ανεύρεση αυτών με τα μέσα που διαθέτει και σε συνεργασία με τους υπόλοιπους Επαρχιακούς Συνδέσμους Αυτοκινητιστών Ταξί.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Όπως σημειώνει, συνεχώς και σχεδόν καθημερινά διάφοροι επιβάτες ξεχνούν διάφορα όπως, τσάντες, πορτοφόλια, τηλέφωνα, κλειδιά, υπολογιστές και πάρα πολλά άλλα αντικείμενα αξίας.
 
Ο Σύνδεσμος Αστικών Ταξί Λευκωσίας συστήνει την προσοχή του επιβατικού κοινού των ταξί στη διάρκεια των Εορτών και να μεριμνούν να χρησιμοποιούν νόμιμα ταξί μέσω κέντρα διαχείρισης ταξί, να καταγράφουν την πινακίδα του οχήματος, να σημειώνουν την ημέρα, ώρα χρήσης και διαδρομή της μετάβασης, να ελέγχουν ότι πήραν όλα τα προσωπικά τους αντικείμενα κατεβαίνοντας και αν έχουν υποψία ότι δεν πρόκειται για νόμιμο ταξί να μην επιβαίνουν σε αυτά τα οχήματα.
 
Αναφέρει, επιπρόσθετα, ότι σε πρόσφατα παραδείγματα επισκεπτών οι οποίοι ξεχάσαν και χρηματικά ποσά μέχρι και 10,000 ευρώ σε ταξί, ο Σύνδεσμος συνέβαλε στην εύρεσή τους με το ήθος και επαγγελματισμό που διακρίνει τους διάφορους επαγγελματίες οδηγούς ταξί.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

ad2mobile

Υπογραμμίζει, παράλληλα, ότι σε περίπτωση χρήσης παράνομου οχήματος που φέρεται ως ταξί, ο Σύνδεσμος δεν θα μπορεί να βοηθήσει.
 
Καλεί, τέλος, το κοινό να επικοινωνεί τηλεφωνικά με το Γραφείο Τύπου για πιθανή βοήθεια, από Δευτέρα με Παρασκευή, ώρες 08:00  – 17.00.

article 1