Δεν δανείζουν οι τράπεζες τα κατεχόμενα για αγορά καυσίμων

Χρειάζονται 9 εκατομμύρια ευρώ - Τους δίνουν τα 4

Η μείωση στα τέλη που καταβάλλονται για τον ηλεκτρισμό που παράγει η «αρχή ηλεκτρισμού» (ΚΙΒ-ΤΕΚ)) έγινε με οδηγίες του «πρωθυπουργού» Φαϊζ Σουτζούογλου, όμως για υλοποίηση αυτής της επιδότησης θα χρειαστεί να εξευρεθεί ένα κονδύλι της τάξης των 180 εκατομμυρίων ΤΛ κάθε μήνα (περίπου 11 εκατ. ευρώ), δήλωσε ο «υπουργός δημοσιονομικών», Σουνάτ Ατούν.
 
Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει σήμερα ότι ο κ. Ατούν σημείωσε πως πρέπει να λέγονται οι αλήθειες στον «λαό» έστω και αν είναι πικρές και εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτό είναι ένα από τα κύρια καθήκοντα κάθε πολιτικού που αγαπά τον «λαό» του.
 
Πρόσθεσε ότι ετοιμάζονται να καταχωρήσουν «αγωγή» ενάντια σε εκείνους που προκάλεσαν βαριές οικονομικές ζημιές στην «αρχή ηλεκτρισμού» και έδωσε οδηγίες προς αυτή την κατεύθυνση.
 
Στο μεταξύ, η Ντιαλόγκ αναφέρει ότι χθες έληξε η προσφορά που είχε προκηρύξει το «υπουργείο οικονομικών» για δάνειο ύψους 150 εκατομμυρίων ΤΛ (περίπου 9,3 εκατ. ευρώ) με σκοπό την αγορά καυσίμων για την «αρχή».
 
Οι τράπεζες έδωσαν προτάσεις για δάνεια μόνο 74 εκατομμυρίων και 150 χιλιάδων ΤΛ (περίπου 4 εκατ. ευρώ) αντί των 150 εκατομμυρίων ΤΛ (9,3 εκατ. ευρώ) που ζητούνταν. Με τον δανεισμό του για τέταρτη φορά, το «κράτος» ξεπέρασε το ποσό των 200 εκατομμυρίων ΤΛ σε δάνεια.

ΚΥΠΕ