Δεν χάνουν την δουλειά τους οι ανεμβολίαστοι των χώρων εστίασης

Θα απαγορεύεται η είσοδος σε ανεμβολιάστους, όμως το ανεμβολίαστο προσωπικό θα μπορούν να εργάζονται

Με νέες αποφάσεις προχώρησε το Υπουργικό Συμβούλιο σχετικά με μέτρα αναχαίτισης της πανδημίας, μετά και την έξαρση κρουσμάτων. Μεταξύ των μέτρων απόφασίστηκε όπως από τις 15 Δεκεμβρίου να σε κινηματογράφους, θέατρα και χώρους εστίασης θα εισέρχονται μόνο άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω που έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου. 

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή Παρασκηνιο για τις νέες αποφάσεις, σημείωσε μεταξύ άλλων πως ο στόχος αυτού του μέτρου ήταν να δοθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα στα άτομα τα οποία δεν έχουν εμβολιαστεί, να το πράξουν, ώστε να προστατευθούν όλοι. 

Παράλληλα, διευκρίνισε πως οι εργαζόμενοι σε κλειστά και υπαίθρια γήπεδα, θέατρα, αμφιθέατρα, κινηματογράφους, αιθουσών θεαμάτων, νυχτερινά κέντρα, δισκοθήκες, μουσικοχορευτικά κέντρα διασκέδασης και χώρους εστίασης θα μπορούν να προσέρχονται στην εργασία τους αν εμπίπτουν στους πολίτες οι οποίοι επέλεξαν να μην εμβολιαστούν, παρουσιάζοντας ωστόσο το SafePass τους το οποίο θα είναι είτε rapid test 48 ωρών, είτε PCR κάθε 72 ώρες, ή με άλλο λόγο που ισχύει για το SafePass. 

Με πιο απλά λόγια, για αυτούς τους χώρους θα ισχύει ότι ίσχυε μέχρι σήμερα, δηλαδή το SafePass

Υπενθυμίζουμε πως απο 15 Δεκεμβρίου στους ακόλουθους χώρους θα μπορούν να εισέρχονται μόνο άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω, που έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου. 

(i) κλειστά και υπαίθρια γήπεδα
(ii) θέατρα, αμφιθέατρα, κινηματογράφους, αιθουσών θεαμάτων
(iii) νυχτερινά κέντρα, δισκοθήκες, μουσικοχορευτικά κέντρα διασκέδασης και χώρους εστίασης.

Η πιο πάνω απόφαση θα ρυθμιστεί με διάταγμα που θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες, σημείωσε ο Υπουργός Υγείας.

Τι θα ισχύει για παιδιά κάτω των 12 ετών - Διευκρίνιση Υπουργείου

Το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει πως τα παιδιά κάτω των 12 ετών εξαιρούνται των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί για απαγόρευση εισόδου σε κλειστά και υπαίθρια γήπεδα, κινηματογράφους, θέατρα, αμφιθέατρα, αίθουσες θεαμάτων και χώρους εστίασης. Τα παιδιά ηλικίας 6-11 ετών θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους SafePass (πιστοποιητικό ανάρρωσης κατά της COVID τους τελευταίους έξι (6) μήνες είτε πιστοποιητικό αρνητικού αποτελέσματος από εξέταση PCR ή rapid test αντιγόνου με ισχύ επτά (7) ημερών σε έντυπη μορφή ή σε γραπτό μήνυμα).

Για παιδιά κάτω των 6 ετών δεν υπάρχει οποιοσδήποτε περιορισμός.

Για τις υπόλοιπες αποφάσεις θα ακολουθήσουν διευκρινίσεις μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

>>> Διαβάστε εδώ όλα τα νέα μέτρα <<<

Δείτε εδώ όσα ανέφερε ο Υπουργός στο Παρασκήνιο: 

 
23745