ΔΕΟΚ: «Επιβάλλεται ο εμβολιασμός όλων»

Βαρύ το τίμημα της πανδημίας για τους εργαζόμενους, λέει η ΔΕΟΚ

Η ΔΕΟΚ εκφράζει την ευαρέσκεια της για την καθοδηγητική εγκύκλιο της ΟΕΒ αναφορικά με τον χειρισμό εργαζομένων που δεν έχουν εξασφαλίσει safe pass. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η υπόδειξη προς τους εργοδότες για
συνεννόηση με τις συντεχνίες ώστε να επιλύονται πραχτικά προβλήματα και να διασφαλίζονται οι εργοδοτούμενοι όταν αυτό επιβάλλεται από ειδικές περιστάσεις.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Η αντιμετώπιση της πανδημίας ώστε να επανέλθουν η κοινωνία και η οικονομία σε κανονικούς ρυθμούς αποτελεί υποχρέωση και ευθύνη όλων μας.

Ο κίνδυνος να εκτροχιαστεί η κατάσταση λόγω της μετάλλαξης του COVID19 είναι τεράστιος. Η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού είναι καθοριστικής σημασίας για την ριζική αντιμετώπιση της πανδημίας. Ήδη η εργατική τάξη του τόπου πληρώνει σκληρό τίμημα εφόσον οι δείκτες της ανεργίας αυξάνονται ενώ καταγράφεται σημαντική επίπτωση και στα εισοδήματα.

Η ΔΕΟΚ καλέι τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα να προχωρήσουν άμεσα σε εμβολιασμό. Αυτός είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να προστατέψουν τους εαυτούς τους, τους συναδέλφους, τα μέλη της οικογένειάς τους και ευρύτερα την κοινωνία.

Tags
 
17605