ΔΕΟΚ: Προς τη σωστή κατεύθυνση η αύξηση των χαμηλών συντάξεων

Τι λέει η ΔΕΟΚ

Η ΔΕΟΚ χαιρετίζει την απόφαση της Υπουργού Εργασίας για αύξηση των συντάξεων ώστε να διασφαλίζονται εισοδήματα πάνω από το όριο της φτώχειας για όλους τους συνταξιούχους.

Σε ανακοίνωση της, η ΔΕΟΚ αναφέρει ότι προσδοκούμε ότι το μέτρο θα αποτελέσει την αφετηρία για την έναρξη ενός ευρύτερου διαλόγου μεταξύ των κοινωνικών εταίρων με στόχο την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό του συνταξιοδοτικού συστήματος στο τόπο μας.

Σημειώνεται, ότι η διατήρηση του κοινωνικού χαρακτήρα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων και η διασφάλιση της βιωσιμότητας των συντάξεων αποτελούν για τη ΔΕΟΚ κορυφαίο στόχο και προτεραιότητα.

Στο διάλογο που θα πρέπει να ξεκινήσει σύντομα, αναφέρει η Συντεχνία, θα πρέπει να συζητηθούν σημαντικά θέματα όπως η επενδυτική πολιτική και η δημιουργία ισχυρού αποθεματικού του Ταμείου.

Επίσης, προσθέτει ότι θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις και να δημιουργηθεί στρατηγική για σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει το συνταξιοδοτικό μας σύστημα όπως το δημογραφικό πρόβλημα, η άτυπη απασχόληση, η αδήλωτη εργασία και το συνταξιοδοτικό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Στα πλαίσια του διαλόγου, σημειώνεται, η ΔΕΟΚ θα θέσει επιτακτικά θέμα κατάργησης του πέναλτι για εργαζόμενους σε βαριά χειρονακτικά επαγγέλματα και για γυναίκες με ασφαλιστικά κενά και χαμηλές συντάξεις.
 
(ΚΥΠΕ)
 

 
16191