ΔΕΟΚ: Στη σωστή κατεύθυνση το νέο πακέτο μέτρων

Η ΔΕΟΚ θεωρεί σημαντικό ότι η επιδότηση θα παραχωρείται στους εργοδότες για διασφάλιση μισθολογικών ωφελημάτων

Στοχευμένο και προς την σωστή κατεύθυνση χαρακτηρίζει η ΔΕΟΚ το νέο κυβερνητικό πρόγραμμα στήριξης της απασχόλησης, το οποίο εξήγγειλε σήμερα (17/6) η Κυβέρνηση.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΟΚ, σημαντικό στοιχείο στα νέα σχέδια είναι ότι η επιδότηση θα παραχωρείται στους εργοδότες ώστε να διασφαλίζονται πλήρως τα μισθολογικά ωφελήματα των εργαζομένων.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Όπως σημειώνει, ο τουριστικός τομέας που αποτελεί ένα από τους σημαντικότερους αναπτυξιακούς πυλώνες έχει πληγεί καίρια και η διατήρηση του παραγωγικού του δυναμικού σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία πρέπει να ιεραρχηθεί ψηλά στις προτεραιότητες του κράτους.

Ταυτόχρονα, προσθέτει η ΔΕΟΚ, οι εργοδότες που θα ωφεληθούν από το νέο πρόγραμμα θα πρέπει να σεβαστούν πλήρως τα δικαιώματα των εργαζομένων και τις συλλογικές συμβάσεις.

«Η ΔΕΟΚ προειδοποιεί τους εργοδότες ότι οι μισθοί προστατεύονται από την νομοθεσία και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να προχωρήσει στην μείωση τους. Καλούμε τους εργαζόμενους να μην αποδεχτούν μονομερής και αυθαίρετες εργοδοτικές αποφάσεις που πλήττουν τα νόμιμα εργασιακά τους δικαιώματα και να καταγγέλλουν τυχών παρανομίες είτε στο Τμήμα Εργασίας είτε στις συνδικαλιστικές οργανώσεις», τονίζει.

>>> Οι οικονομικές εξελίξεις σήμερα <<<

Προειδοποιεί πως δεν θα επιτρέψουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικονομία λόγω της πανδημίας να χρησιμοποιηθούν ως όχημα για περαιτέρω απορρύθμιση της εργασίας και υπονόμευση της κοινωνικής συνοχής.

Παράλληλα, αναφέρει πως η ΔΕΟΚ προσδοκάει ότι η πανδημία δεν θα χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι για περαιτέρω καθυστέρηση στην θεσμοθέτηση Γενικού Κατώτατου Μισθού.
 

 
10764
Thumbnail