ΔΕΟΚ:Χαιρετίζει τη θέση Ζέτας για τη διατήρηση θέσεων εργασίας

Πληθαίνουν οι καταγγελίες εργαζομένων προς την ομοσπονδία για παραβίαση ουσιωδών όρων απασχόλησης

Η Δημοκρατική Εργατική Ομοσπονδία Κύπρου (ΔΕΟΚ) με ανακοίνωσή της, "χαιρετίζει την ξεκάθαρη θέση της Υπουργού Εργασίας και το κάλεσμα της προς τους εργοδότες για διατήρηση των θέσεων εργασίας και πλήρη σεβασμό των απολαβών και των δικαιωμάτων των εργαζομένων". 

Προσθέτει πως για την ίδια την ΔΕΟΚ "είναι προφανές ότι οι εργοδότες που δεν τηρούν τις εργατικές νομοθεσίες και δεν σέβονται το δημόσιο χρήμα δεν θα πρέπει να συμμετέχουν μελλοντικά σε σχέδια κρατικής στήριξης, ενώ η κρίση της πανδημίας δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιηθεί ως όχημα για την υπονόμευση των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων".

>>>Διαβάστε επίσης: Αδήλωτη εργασία: Τι λένε η Υπουργός, εργαζόμενοι και εργοδότες

Οπως αναφέρει η ΔΕΟΚ, "το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι καταγγελίες εργαζομένων προς την ομοσπονδία για παραβίαση ουσιωδών όρων απασχόλησης όπως οι μισθοί οι υπερωρίες και η τήρηση του συμφωνημένου ωραρίου".
 
 Προειδοποιεί, καταλήγοντας, "ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούμε τη συνέχιση τέτοιων απαράδεκτων πρακτικών και καλούμε τους εργαζόμενους να προβαίνουν σε καταγγελίες είτε προς τις συντεχνίες είτε προς το αρμόδιο Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας".

ΚΥΠΕ

 
13028