Διαγωνισμός για εξεύρεση Επενδυτή για CargoVillage στο αεροδρόμιο

Στη Νομική Υπηρεσία τα έγγραφα για διαγωνισμό για κατασκευή Εμπορευματικού Σταθμού στο αεροδρόμιο Λ/κας

Σε διενέργεια ανοιχτού διαγωνισμού για εξεύρεση Επενδυτή προτίθενται να προβούν από κοινού η εταιρεία Hermes και η Κυπριακή Δημοκρατία με στόχο την κατασκευή και λειτουργία Εμπορευματικού Σταθμού CargoVillage στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Μάλιστα, τα σχετικά έγγραφα βρίσκονται ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας για νομοτεχνικό έλεγχο.

Αυτά αναφέρει σε σημείωμα της στη Βουλή η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου επισημαίνοντας ότι στόχος του CargoVillage είναι να μπορεί να εξυπηρετεί όλες τις απαιτούμενες δραστηριότητες που συνδέονται με τη μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση εμπορευμάτων.
Όπως διευκρινίζει η Υπουργός, με βάση τη Συμφωνία Παραχώρησης που έχει υπογραφεί ανάμεσα στην Κυπριακή Δημοκρατία και την εταιρεία Hermes Airports Ltd για ανάπτυξη και διαχείριση των αερολιμένων η ανέγερση νέων εγκαταστάσεων δεν αποτελεί συμβατική υποχρέωση της Hermes.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Οι πρόνοιες της Συμφωνίας Παραχώρησης, σημειώνει, αναφέρουν ότι, η ανάπτυξη νέων εγκαταστάσεων Εμπορευματικού Σταθμού στον χώρο του αερολιμένα Λάρνακας θα πραγματοποιηθεί εάν απαιτηθεί από τις ανάγκες της αγοράς και συγκεκριμένα υπό την προϋπόθεση εξεύρεσης χρηματοδότησης από τρίτο μέρος.

«Έχοντας υπόψη την επιθυμία του Υπουργείου μας για αναβάθμιση των υποδομών και βελτίωση της ποιότητας υπηρεσιών που παρέχονται από τα Αεροδρόμια, η Hermes έχει προχωρήσει σε διαβουλεύσεις με ενδιαφερόμενους επενδυτές με στόχο τη δημιουργία σύγχρονου, Νέου Εμπορευματικού Σταθμού σε χώρο πλησιέστερα του Νέου Τερματικού Κτηρίου» προσθέτει η κ. Αναστασιάδου.

>>> Οικονομία Κύπρος - Επιλεγμένη ροή ειδήσεων Brief <<<

Λόγω της οικονομικής κρίσης και της συνεπακόλουθης δυσκολίας εξεύρεσης χρηματοδότησης για την ανάπτυξη εμπορευματικού σταθμού, συμπληρώνει, ανετράπησαν τα αρχικά χρονοδιαγράμματα που είχαν τεθεί από την εταιρεία.

Καταλήγοντας η Υπουργός ξεκαθαρίζει ότι το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της μελέτης και κατασκευής των Νέων Εγκαταστάσεων θα εξαρτηθεί από την πορεία της διαδικασίας του διαγωνισμού και των διαβουλεύσεων ανάμεσα στα εμπλεκόμενα μέρη.

Κώστας Μηλικούρης
 
6192
Thumbnail

Παρά τη δέσμευση του υπουργείου Υγείας και του ΟΚΥΠΥ για παραχώρηση κινήτρων στους ειδικούς γιατρούς, δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί η διαβούλευση επί τούτου, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Συντεχνία Εκτάκτων και Συμβασιούχων Ιατρών(ΠΑΣΕΣΙ), σημειώνοντας ότι τα κίνητρα «θα συγκρατούσαν τη φυγή των γιατρών, εάν δίνονταν έγκαιρα και εάν οι απόψεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων λαμβάνονταν υπόψη». 

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 
 
Η ΠΑΣΕΣΙ αναφέρει ότι «έχουν συμπληρωθεί πέντε μήνες από την έναρξη του ΓΕΣΥ, το οποίο δημιούργησε νέες επαγγελματικές επιλογές για τους γιατρούς».
 
«Φοβόμαστε πως, όπως ακριβώς έγινε με τα κίνητρα των ΠΙ, μονομερείς αποφάσεις στο θέμα αυτό θα οδηγήσουν σε νέο κύμα φυγής, σε μια εποχή αυξημένης νοσηρότητας και σε μια εποχή που θα έπρεπε να είμαστε προσηλωμένοι στην προετοιμασία των κρατικών υπηρεσιών υγείας για τη δεύτερη, ζωτικής σημασίας, φάση του ΓΕΣΥ», προσθέτει.
 
Αναφέρει ότι «η αντικατάσταση του προσωπικού σε μια εποχή κρίσιμη για την Υγεία του τόπου μας δεν θα έπρεπε να αποτελεί επιλογή, καθώς η συσσωρευμένη εμπειρογνωμοσύνη αποτελούσε το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα των κρατικών νοσηλευτηρίων». 
 
«Σε πρόσφατη συνάντηση με το νέο πρόεδρο του ΟΚΥΠΥ, λάβαμε διαβεβαιώσεις ότι θα θέσει το θέμα στο επερχόμενο ΔΣ. Αναμένουμε ότι τότε θα λάβουμε συγκεκριμένη πρόταση, η οποία θα συμβάλει ώστε να δοθούν ικανοποιητικά κίνητρα στους ΕΙ, τόσο για αναγνώριση της ομαδικής εργασίας που επιτελείται στα κρατικά νοσηλευτήρια, όσο και της εργασίας του κάθε γιατρού ξεχωριστά. Αυτό θα επιτρέψει την ολοκλήρωση της διαβούλευσης στην αρμόδια ad hoc επιτροπή για τα κίνητρα», προστίθεται.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<
 
«Χάθηκε ήδη πολύτιμος χρόνος και πολλοί πολύτιμοι συνάδελφοι από τα κρατικά νοσηλευτήρια, οι οποίοι και διαπρέπουν πλέον ως ιδιώτες. Αποτυχία άμεσης ολοκλήρωσης της διαβούλευσης, θέτει σε κίνδυνο τη συνέχιση επιτέλεσης του βασικού ρόλου των δημοσίων νοσηλευτηρίων ως ραχοκοκαλιά του ΓΕΣΥ. Κάτι που θα είναι καταστροφικό, εν όψει της δεύτερης φάσης που ξεκινά σε λίγους μόνο μήνες. Είμαστε σε επαγρύπνηση και θα επανέλθουμε αμέσως μετά την κοινοποίηση σε εμάς της τελικής πρότασης του ΟΚΥΠΥ», καταλήγει η ανακοίνωση.

article 1