Διαγωνισμός για εξεύρεση Επενδυτή για CargoVillage στο αεροδρόμιο

Στη Νομική Υπηρεσία τα έγγραφα για διαγωνισμό για κατασκευή Εμπορευματικού Σταθμού στο αεροδρόμιο Λ/κας

Σε διενέργεια ανοιχτού διαγωνισμού για εξεύρεση Επενδυτή προτίθενται να προβούν από κοινού η εταιρεία Hermes και η Κυπριακή Δημοκρατία με στόχο την κατασκευή και λειτουργία Εμπορευματικού Σταθμού CargoVillage στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Μάλιστα, τα σχετικά έγγραφα βρίσκονται ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας για νομοτεχνικό έλεγχο.

Αυτά αναφέρει σε σημείωμα της στη Βουλή η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου επισημαίνοντας ότι στόχος του CargoVillage είναι να μπορεί να εξυπηρετεί όλες τις απαιτούμενες δραστηριότητες που συνδέονται με τη μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση εμπορευμάτων.
Όπως διευκρινίζει η Υπουργός, με βάση τη Συμφωνία Παραχώρησης που έχει υπογραφεί ανάμεσα στην Κυπριακή Δημοκρατία και την εταιρεία Hermes Airports Ltd για ανάπτυξη και διαχείριση των αερολιμένων η ανέγερση νέων εγκαταστάσεων δεν αποτελεί συμβατική υποχρέωση της Hermes.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Οι πρόνοιες της Συμφωνίας Παραχώρησης, σημειώνει, αναφέρουν ότι, η ανάπτυξη νέων εγκαταστάσεων Εμπορευματικού Σταθμού στον χώρο του αερολιμένα Λάρνακας θα πραγματοποιηθεί εάν απαιτηθεί από τις ανάγκες της αγοράς και συγκεκριμένα υπό την προϋπόθεση εξεύρεσης χρηματοδότησης από τρίτο μέρος.

«Έχοντας υπόψη την επιθυμία του Υπουργείου μας για αναβάθμιση των υποδομών και βελτίωση της ποιότητας υπηρεσιών που παρέχονται από τα Αεροδρόμια, η Hermes έχει προχωρήσει σε διαβουλεύσεις με ενδιαφερόμενους επενδυτές με στόχο τη δημιουργία σύγχρονου, Νέου Εμπορευματικού Σταθμού σε χώρο πλησιέστερα του Νέου Τερματικού Κτηρίου» προσθέτει η κ. Αναστασιάδου.

>>> Οικονομία Κύπρος - Επιλεγμένη ροή ειδήσεων Brief <<<

Λόγω της οικονομικής κρίσης και της συνεπακόλουθης δυσκολίας εξεύρεσης χρηματοδότησης για την ανάπτυξη εμπορευματικού σταθμού, συμπληρώνει, ανετράπησαν τα αρχικά χρονοδιαγράμματα που είχαν τεθεί από την εταιρεία.

Καταλήγοντας η Υπουργός ξεκαθαρίζει ότι το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της μελέτης και κατασκευής των Νέων Εγκαταστάσεων θα εξαρτηθεί από την πορεία της διαδικασίας του διαγωνισμού και των διαβουλεύσεων ανάμεσα στα εμπλεκόμενα μέρη.

Κώστας Μηλικούρης
 
4664
Thumbnail

Αύξηση 154 εκατομμύρια ευρώ κατέγραψε το πρώτο πεντάμηνο του έτους το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου στην Κύπρο, σε σύγκριση με το αντίστοιχο πεντάμηνο του 2018.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Στατιστική Υπηρεσία, οι συνολικές εισαγωγές αγαθών για την περίοδο Ιανουαρίου - Μαΐου 2019 ήταν €3.345,4 εκατ. σε σύγκριση με €3.818,7 εκατ. την περίοδο Ιανουαρίου - Μαΐου 2018.
 
Οι συνολικές εξαγωγές αγαθών την ίδια περίοδο ήταν €1.447,8 εκατ. σε σύγκριση με €2.075,1 εκατ. την αντίστοιχη περσινή, συνεπώς το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου ήταν €1.897,6 εκατ. το πρώτο πεντάμηνο του έτους σε σύγκριση με €1.743,6 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2018.

ad1mobile

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Όσον αφορά τις συνολικές εξαγωγές εγχώρια παραγόμενων προϊόντων, εξαιρουμένων των προμηθειών πλοίων και αεροπλάνων, για την περίοδο Ιανουαρίου - Μαΐου 2019 ήταν €512,7 εκατ. σε σύγκριση με €593,6 εκατ. την περίοδο Ιανουαρίου - Μαΐου 2018. Επίσης, οι συνολικές εγχώριες εξαγωγές βιομηχανικών προϊόντων για την περίοδο Ιανουαρίου - Μαΐου 2019 ήταν €448,6 εκατ. σε σύγκριση με €530,4 εκατ. την περίοδο Ιανουαρίου - Μαΐου 2018.
 
Οι συνολικές εγχώριες εξαγωγές γεωργικών προϊόντων για την ίδια περίοδο ήταν €57,3 εκατ. σε σύγκριση με €56,3 εκατ. την αντίστοιχη περσινή. 

article 1