Διαμαρτυρία Ουκρανών έξω από το Προξενείο της Ρωσίας στη Λεμεσό

Τραγουδούσαν παραδοσιακά τραγούδια της Ουκρανίας - Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε υπό διακριτική παρουσία της Αστυνομιας

Με σημαίες της Ουκρανίας, πλακάτ και συνθήματα, πέραν των 100 Ουκρανών πολιτών που διαμένουν στη Λεμεσό, διαμαρτυρήθηκαν το απόγευμα έξω από το Προξενείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, για την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα τους.
 
Οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν γύρω στις 16.30 έξω από το Προξενείο, που βρίσκεται στην οδό Γλάδστωνος, φωνάζοντας συνθήματα για τερματισμό της εισβολής, ενώ τραγουδούσαν παραδοσιακά τραγούδια της Ουκρανίας.
 
Αυτοκίνητα με ουκρανικές σημαίες πέρασαν επίσης από το χώρο της διαμαρτυρίας, με τους οδηγούς να κορνάρουν και να σχηματίζουν με τα δάκτυλα τους το σήμα της νίκης.
 
Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε υπό τη διακριτική παρουσία της Αστυνομίας.
 
Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, τα γραφεία του Προξενείου της Ρωσίας στη Λεμεσό έκλεισαν εκτάκτως σήμερα το μεσημέρι, μετά από ενημέρωση για τη διαμαρτυρία, ενώ δεν αποκλείεται να παραμείνουν κλειστά και αύριο.
 
Της διαμαρτυρίας στη Λεμεσό προηγήθηκε γύρω στο μεσημέρια, εκδήλωση διαμαρτυρίας Ουκρανών έξω από την Πρεσβεία της Ρωσίας στη Λευκωσία. Με πλακάτ και συνθήματα, οι Ουκρανοί διαμαρτυρήθηκαν για τη ρωσική εισβολή στη χώρα τους.

ΚΥΠΕ

 
24326