Διαπιστώθηκε η ανάγκη διεύρυνσης συνεργασίας Κύπρου - Σ. Αραβίας

Η ανάγκη διεύρυνσης συνεργασίας Κύπρου - Σ. Αραβίας διαπιστώθηκε στις επαφές του ΥΠΕΞ στο Ριάντ

Η ανάγκη διεύρυνσης και εμβάθυνσης της συνεργασίας Κύπρου – Σαουδικής Αραβίας, με στόχο την επικράτηση της πολυμέρειας, της συνεργασίας, αλλά και συνθηκών ασφάλειας και σταθερότητας για τα κράτη και τους λαούς της περιοχής, διαπιστώθηκε κατά τα χωριστές επαφές που είχε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης στο Ριάντ, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στη χώρα,  η οποία ολοκληρώθηκε χθες.
 
Όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, με το πέρας των επίσημων επαφών του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Κασουλίδης πραγματοποίησε ξεχωριστές συναντήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Faisal bin Farhan Al Saud καθώς και με τον Υπουργό Επικρατείας αρμόδιο για εξωτερικές υποθέσεις, Adel al-Jubeir.
 
Στο επίκεντρο των επαφών του Υπουργού Εξωτερικών βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι διμερείς σχέσεις και η προοπτική περαιτέρω εμβάθυνσής τους σε ένα ευρύ φάσμα τομέων όπως η οικονομία, το εμπόριο και οι επενδύσεις, οι εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της ευρύτερης Μέσης Ανατολής, το Κυπριακό και οι προτάσεις της πλευράς μας στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, οι σχέσεις ΕΕ- Σαουδικής Αραβίας, καθώς και άλλα περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως οι εξελίξεις στην Ουκρανία.
 
Επιπρόσθετα, ανασκοπήθηκαν οι εξελίξεις σε Συρία, Λίβανο και Υεμένη, ενώ ανταλλάγησαν απόψεις για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, του οργανωμένου εγκλήματος και του βίαιου εξτρεμισμού.
 
Από τις επαφές, διαπιστώθηκε η ανάγκη διεύρυνσης και εμβάθυνσης της συνεργασίας Κύπρου – Σαουδικής Αραβίας, με στόχο την επικράτηση της πολυμέρειας, της συνεργασίας, αλλά και συνθηκών ασφάλειας και σταθερότητας για τα κράτη και τους λαούς της περιοχής, καταλήγει το ΥΠΕΞ.

ΚΥΠΕ

 
24988