ΔΗΚΟ: Δεν είναι αρκετοί οι 3 μήνες της μείωσης του ΦΠΑ στο ρεύμα

Η κυβέρνηση απέτυχε στην ενεργειακή της πολιτική, δήλωσε η Αναπληρωτρία Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου

Η μείωση του ΦΠΑ στο 9% για το ηλεκτρικό ρεύμα όλων είναι σημαντική αλλά οι τρείς μήνες δεν πρόκειται να λύσουν το πρόβλημα, ανέφερε σε δήλωση της η Αναπληρωτρία Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει πλήρως στην ενεργειακή της πολιτική και στρατηγική.

Αυτούσια η δήλωση της κα. Ερωτοκρίτου:

Η μείωση του ΦΠΑ στο 9% για το ηλεκτρικό ρεύμα όλων είναι σημαντική αλλά οι τρείς μήνες δεν πρόκειται να λύσουν το πρόβλημα.  Η κυβέρνηση έχει αποτύχει πλήρως στην ενεργειακή της πολιτική και στρατηγική.

Η μη προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, η καθυστέρηση στην έλευση του φυσικού αερίου, η μη αξιοποίηση των δικών μας ενεργειακών αποθεμάτων, η απουσία ανταγωνισμού στην παραγωγή ενέργειας, έχουν οδηγήσει τις τιμές στα ύψη. 

Επομένως, μέχρις ότου η κυβέρνηση πάρει πραγματικά μέτρα για να λυθεί το πρόβλημα πρέπει να μειωθεί το ΦΠΑ για ν’ ανακουφιστούν οι καταναλωτές και παράλληλα για να έχει κίνητρο η κυβέρνηση επιτέλους να λύσει τα προβλήματα και να βγει από τον ενεργειακό λήθαργο. 

 
17320
Thumbnail