ΔΗΚΟ: Η κυβέρνηση να καταθέσει πρόταση για μείωση ΦΠΑ

Τι αναφέρει η Πρόεδρος της Κοιν. Επιτροπής Οικονομικών σχετικά με την απόφαση ECOFIN για μείωση συντελεστών ΦΠΑ στην ΕΕ

Σε γραπτή δήλωση προχώρησε η Αναπληρώτρια Προέδρου του ΔΗΚΟ και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, κ. Χριστιάνα Ερωτοκρίτου.

Στην δήλωση της αναφέρθηκε, στο ότι αναμένει από την κυβέρνηση μια ολοκληρωμένη πρόταση πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού ενώ μίλησε και για το δρόμο που άνοιξε το ECOFIN για τη  μείωση των συντελεστών ΦΠΑ σε αγαθά και υπηρεσίες.

Δείτε την γραπτή δήλωση της κ. Χριστιάνας Ερωτοκρίτου:

«H απόφαση που υιοθέτησε το Συμβούλιο των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ECOFIN) για να μπορεί να μειωθεί ο ΦΠΑ σε αγαθά και υπηρεσίες που είναι σχετικές με την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την προστασία της υγείας και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ε.Ε., είναι μία εξαιρετικά σημαντική και θετική εξέλιξη.

Το Δημοκρατικό Κόμμα χαιρετίζει την απόφαση και επισημαίνει ότι η Κύπρος πρέπει πάραυτα να ακολουθήσει το δρόμο που ανοίγει το ECOFIN. 

Αναμένουμε από την κυβέρνηση να καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού, δεδομένου ότι οι αλλαγές που θα επέλθουν επηρεάζουν τα κρατικά έσοδα. 

Παράλληλα η κυβέρνηση οφείλει να προβεί εγκαίρως στη λήψη μέτρων για περιορισμό των στρεβλώσεων στον ανταγωνισμό. 

Το Δημοκρατικό Κόμμα παραμένει σταθερό στη θέση του ότι η ευρύτερη ανάπτυξη και εκσυγχρονισμός, πρέπει να περνούν μέσα από τη στήριξη της κοινωνίας και της οικονομίας και πρέπει να αξιοποιούν στο έπακρον τις δυνατότητες που παρέχουν οι ευρωπαϊκοί μηχανισμοί».