ΔΗΚΟ: Να σταματήσει η διπλή φορολογία στο ρεύμα

Το ΔΗΚΟ, με πρόταση νόμου, ζητά να ανασταλεί η καταβολή ΦΠΑ στην χρέωση Αναπροσαρμογής Καυσίμων στους λογαριασμούς

Το Δημοκρατικό Κόμμα ανακοίνωσε ότι κατέθεσε στη Βουλή πρόταση νόμου για αποφυγή της διπλής φορολογίας στους λογαριασμούς για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

>>> Διαβάστε επίσης: ΔΗΚΟ: Ζητά άμεσα μέτρα για ακρίβεια και καταθέτει 7 προτάσεις <<<

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, αυτή η πρόταση νόμου τροποποιεί τον περί Φόρου Προστιθέμενης Αξίας Νόμο ώστε να ανασταλεί η καταβολή ΦΠΑ στην χρέωση Αναπροσαρμογής Καυσίμων στους λογαριασμούς. 

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΔΗΚΟ:

"Το Δημοκρατικό Κόμμα, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών και εισηγήσεων του, για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και του πληθωρισμού και με στόχο την άμεση ανακούφιση των πολιτών, κατέθεσε στη Βουλή, πρόταση νόμου για αποφυγή της διπλής φορολογίας στους λογαριασμούς για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος. 

Συγκεκριμένα, η πρόταση νόμου τροποποιεί τον περί Φόρου Προστιθέμενης Αξίας Νόμο ώστε να ανασταλεί η καταβολή ΦΠΑ στην χρέωση Αναπροσαρμογής Καυσίμων στους λογαριασμούς. 

Το ΔΗΚΟ υλοποιεί μια βασική του πρόταση, η οποία δίδει ανάσα στους καταναλωτές της ΑΗΚ καθώς θα επωφεληθούν της απαλλαγής του ΦΠΑ από την Αναπροσαρμογή Καυσίμων με αισθητή μείωση στο κόστος κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας."

 
23807