ΔΗΚΟ: Οι θέσεις προαγωγής να μπορούν να πληρωθούν πιο εύκολα

Να μπορούν να πληρωθούν πιο εύκολα και πιο γρήγορα χωρίς γραφειοκρατική διαδικασία, δήλωσε η κυρία Ερωτοκρίτου

Οι θέσεις πρώτου διορισμού, οι θέσεις πρώτου διορισμού και προαγωγής και οι θέσεις προαγωγής, έπρεπε τα τελευταία χρόνια να περάσουν από την διαδικασία έγκρισης της πλήρωσης τους, από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, ανέφερε στην γραπτή της δήλωση η αναπληρώτρια προέδρου του ΔΗΚΟ και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου.

>>Διαβάστε επίσης:Βουλή: Προς αποπαγοποίηση θέσεων προαγωγής στο δημόσιο<<

Με αφορμή την εξέταση της πρότασης νόμου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, η κυρία Ερωτοκρίτου ανέφερε ότι η διαδικασία παραμένει και εξαιρούνται πλέον από αυτή τη διαδικασία οι θέσεις προαγωγής, καθότι πρόκειται για ανελικτικές θέσεις οι οποίες χρειάζονται για την εύρυθμη λειτουργία των τμημάτων. 

>>Διαβάστε επίσης: Καυκαλιάς: Η υφιστάμενη ρύθμιση στο Δημόσιο δεν είναι λειτουργική<<

Όπως δήλωσε πρέπει οι θέσεις προαγωγής να μπορούν να πληρωθούν πιο εύκολα και πιο γρήγορα χωρίς γραφειοκρατική διαδικασία κάτι το οποίο όπως δήλωσε είναι θετικοί.

Διαβάστε αυτούσια την δήλωση της κυρίας Ερωτοκρίτου:

«Ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών εξετάστηκε σήμερα μεταξύ άλλων και η πρόταση νόμου την οποία συνυπογράφει και το Δημοκρατικό Κόμμα για την κατάργηση της διαδικασίας αποπαγοποίησης θέσεων προαγωγής στον Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.

Όπως είναι γνωστό, οι θέσεις πρώτου διορισμού, οι θέσεις πρώτου διορισμού και προαγωγής και οι θέσεις προαγωγής, έπρεπε τα τελευταία χρόνια να περάσουν από την διαδικασία έγκρισης της πλήρωσης τους, από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών. 

Αυτή η διαδικασία παραμένει, πλην όμως με την πρόταση νόμου εξαιρούνται πλέον από αυτή τη διαδικασία οι θέσεις προαγωγής, καθότι πρόκειται για ανελικτικές θέσεις οι οποίες χρειάζονται για την εύρυθμη λειτουργία των τμημάτων. 

Πρέπει οι θέσεις προαγωγής να μπορούν να πληρωθούν πιο εύκολα και πιο γρήγορα χωρίς γραφειοκρατική διαδικασία και για αυτό το λόγο συνυπογράφουμε την πρόταση την οποία πρέπει να ομολογήσω ότι οι πλείστοι των ενδιαφερομένων έχουν εκφραστεί σε πρώτο στάδιο θετικά. 

Είμαστε βέβαιοι ότι τυχόν έγκριση αυτής της πρότασης νόμου, θα βοηθήσει τόσο την δημόσια υπηρεσία να λειτουργεί πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά αλλά και θα αποφορτίσει την κοινοβουλευτική επιτροπή οικονομικών από εργασία την οποία πρέπει σήμερα και κάθε φορά, να εξετάζει σπαταλώντας βεβαίως πολύτιμο χρόνο και πόρους που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για άλλους σκοπούς».

 
23499