ΔΗΚΟ / Πακέτα Στήριξης: Κατηγορεί την κυβέρνηση & προτείνει μέτρα

Το πακέτο στήριξης που θα έρθει το 2023 δεν πρέπει να είναι άλλοθι / Μέτρα στήριξης της οικονομίας σήμερα, θέλει το ΔΗΚΟ

Πυρά προς την κυβέρνηση εξαπολύει το ΔΗΚΟ με αφορμή το Ταμείο Ανάκαμψης και την οικονομική στήριξη. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Γιώργος Σολωμού, μέλος της Γραμματείας του ΔΗΚΟ, πίσω από το Ταμείο Ανάκαμψης κρύβονται κούφιες υποσχέσεις της κυβέρνησης, σημειώνοντας ωστόσο πως η άντληση οικονομικής στήριξης είναι καλοδεχούμενη. 

>>> ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: ΥΠΟΙΚ: Σε αντιπολιτευτικό οίστρο το ΔΗΚΟ (ΓΙΑ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ) <<<

Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα σημειώνει ο κ. Σολωμού «δεν μπορεί όμως να χρησιμοποιείται ένα πακέτο που θα έρθει το 2023 ως άλλοθι για την ανεπάρκεια των υφιστάμενων μέτρων της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ που έχει αφήσει χωρίς ουσιαστική στήριξη χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και εργαζομένους που περιμένουν να σωθούν τώρα», υπογραμμίζοντας πως το ΔΗΚΟ έχει ήδη προτείνει μια σειρά μέτρων που στηρίζουν την οικονομία και την κοινωνία, σήμερα.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση: 

«Ως θέμα αρχής η δυνατότητα άντλησης οικονομικής στήριξης από προγράμματα όπως το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης είναι καλοδεχούμενη. 

Δεν μπορεί όμως να χρησιμοποιείται ένα πακέτο που θα έρθει το 2023 ως άλλοθι για την ανεπάρκεια των υφιστάμενων μέτρων της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ που έχει αφήσει χωρίς ουσιαστική στήριξη χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και εργαζομένους που περιμένουν να σωθούν τώρα. 

Ως Δημοκρατικό Κόμμα έχουμε ήδη προτείνει μία σειρά μέτρων που στηρίζουν την οικονομία και την κοινωνία σήμερα. Η κυβέρνηση θα πρέπει να υιοθετήσει τις προτάσεις μας, ώστε να έχει νόημα η στήριξη από ένα πακέτο που θα έρθει σε 2 χρόνια. 
Επί της ουσίας του πακέτου από το Ταμείο Ανάκαμψης, η ενημέρωση της οποίας έτυχε το ΔΗΚΟ, δια του εκπροσώπου του στην επιτροπή παρακολούθησης, φανερώνει μια θλιβερή αλήθεια. Ότι για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση δεν έχει προετοιμαστεί σωστά, σε πολλά ζητήματα δεν έχει λάβει υπόψη της την έλλειψη υποδομών και ότι προχωρεί χωρίς συγκεκριμένους σχεδιασμούς. 

Δυστυχώς διακρίνουμε μία προχειρότητα την οποία και πάλι θα πληρώσουν οι πολλοί, για να ευεργετηθούν οι λίγοι». 

 
13028