ΔΗΚΟ: Θα τοποθετηθούμε στην ολομέλεια για τα ν/σ αύξησης ποινής

«Οι νομικές επιπτώσεις που προβλέπονται στα Νομοσχέδια είναι δρακόντειες»

«Η επανεκκίνηση της οικονομίας πρέπει να γίνει με ένα τρόπο που να διαφυλάσσει κατά το μέγιστο δυνατόν τη δημόσια υγεία», ανέφερε η Αναπληρώτρια πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, μετά το πέρας της συνεδρίας της επιτροπής νομικών της Βουλής, όπου συζητθηκαν δύο νομοσχέδια που αφορούν την αύξηση ποινής στα προστίματα παραβίασης μέτρων κατά της πανδημίας.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Η Κυβέρνηση κατέθεσε δύο κατεπείγοντα νομοσχέδια ενώπιον της Επιτροπής Νομικών της Βουλής,  το ένα που αφορά τον περί Εξωδίκου Ρυθμίσεως Αδικημάτων Νόμο και το άλλο που αφορά τον περί Λοιμοκάθαρσης Νόμο. Και τα δύο Νομοσχέδια αυξάνουν δραματικά τα ποσά των προστίμων που δύναται να επιβληθούν σε αυτούς που παραβιάζουν τα εκάστοτε διατάγματα.

Διαβάστε ακόμη: Εως €50.000 για παραβίαση μέτρων & η νέα κατηγορία προστίμων

Πιο σημαντικό όμως είναι το γεγονός ότι, βάσει των πιο πάνω, η ποινική δίωξη ενός κατ’ ισχυρισμό παραβάτη θα επιτρέπει και την έκδοση, με την κατάθεση της ποινικής δίωξης, προσωρινού διατάγματος αναστολής της λειτουργίας της επιχείρησης ή της οικονομικής δραστηριότητας που συνδέεται με το εκδικαζόμενο αδίκημα.

Ως ΔΗΚΟ πιστεύουμε ότι η επανεκκίνηση της οικονομίας πρέπει να γίνει με ένα τρόπο που να διαφυλάσσει κατά το μέγιστο δυνατόν τη δημόσια υγεία. 

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Οι νομικές επιπτώσεις που προβλέπονται στα Νομοσχέδια είναι δρακόντειες ενώ πρέπει να ζυγίσουμε κατά πόσο αυτό το μέτρο, δηλαδή της προσωρινής αναστολής της λειτουργίας μίας επιχείρησης, μπορεί να περιγράφεται ως προσωρινή αλλά στην ουσία η εν λόγω προσωρινή αναστολή να επιφέρει τέτοιο πλήγμα που να είναι, μετά την πάροδο λίγων εβδομάδων ή μηνών, άνευ ουσίας γιατί θα έχει έλθει πλέον ο οικονομικός στραγγαλισμός του διωκόμενου.

Θα συζητήσουμε το θέμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΔΗΚΟ και θα τοποθετηθούμε στην Ολομέλεια, με στόχο πάντοτε το αποτέλεσμα να επιτρέπει και να ενθαρρύνει την επανεκκίνηση της οικονομίας, προστατεύοντας ταυτόχρονα τη δημόσια υγεία.

 
11115
Thumbnail