ΔΗΚΟ: Την αλαζονεία της Κυβέρνησης την πληρώνουν οι επιχειρήσεις

«Την αλαζονεία και την απραξία της Κυβέρνησης την πληρώνουν σήμερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι»

Δυστυχώς, την αλαζονεία και την απραξία της Κυβέρνησης Αναστασιάδη/ΔΗΣΥ την πληρώνουν σήμερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι και οι αυτοεργοδοτούμενοι που βιώνουν τις συνέπειες ενός νέου «λοκνταουν» την ίδια στιγμή που η υπόλοιπη Ευρώπη ανακάμπτει, αναφέρει σε δηλωσή της η Μαρία Βασιλείου, αριστίνδην υποψήφια βουλεύτρια του Δημοκρατικού κόμματος.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<
 

Αυτούσια η δήλωση της:

Στη σύσκεψη που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο για την οικονομία στις 15/9/2020 ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης επέμενε πως: «Θα έχουμε δυνατή ανάκαμψη, στο 5% το 2021»

Εξίσου βαρύγδουπη και η αναφορά του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου στην ίδια σύσκεψη που έλεγε ότι: ««Η ανάπτυξη του 2021 θα καλύψει τις ζημιές του 2020»

Το Δημοκρατικό Κόμμα αντίθετα προειδοποιούσε τότε για την πιθανότητα ενός νέου κύματος της πανδημίας και ζητούσε να ληφθούν νέα αποτελεσματικά μέτρα για την στήριξης της οικονομίας και ειδικά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που είχαν πληγεί από την πανδημία. Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη/ΔΗΣΥ επέμενε στο success story.

Ως αποτέλεσμα, η Κύπρος θα έχει τη δεύτερη χειρότερη επίδοση σε ότι αφορά την απώλεια εισοδημάτων στην ΕΕ και χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης του μέσου όρου της ΕΕ.

Οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας, προσγειώνουν ανώμαλα την κυβέρνηση Αναστασιάδη/ΔΗΣΥ καθώς η Κομισιόν προβλέπει ανάπτυξη μικρότερη του μέσου όρου της ΕΕ για την Κύπρο και συγκεκριμένα, 3.1% για το 2021 και 3.8% για το 2022.

Δυστυχώς, την αλαζονεία και την απραξία της Κυβέρνησης Αναστασιάδη/ΔΗΣΥ την πληρώνουν σήμερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι και οι αυτοεργοδοτούμενοι που βιώνουν τις συνέπειες ενός νέου «λοκνταουν» την ίδια στιγμή που η υπόλοιπη Ευρώπη ανακάμπτει.

Καλούμε για ακόμη μια φορά την κυβέρνηση του ΔΗΣΥ να υιοθετήσει τις προτάσεις του Δημοκρατικού Κόμματος για την στήριξη της κυπριακής οικονομίας.

Να μας πάρει μπροστά, αντί να συνεχίζει να μας παίρνει πίσω.

 
21547