Δημιουργία ΑΔE στην ενδοχώρα της Κύπρου από Υφ. Τουρισμού

Στοιχεία της Αθηένου θα περιλαμβάνονται στην «Αυθεντική Διαδρομή Εμπειριών στην ενδοχώρα της Κύπρου»

Αρκετά από τα στοιχεία της Αθηένου θα περιλαμβάνονται στην «Αυθεντική Διαδρομή Εμπειριών στην ενδοχώρα της Κύπρου» που θα ετοιμάσει το Υφυπουργείο Τουρισμού, διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο, ο Σάββας Περδίος.
 
Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Αθηένου αναφέρεται ότι η επίσκεψη του Υπουργού Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 26 Ιουνίου εντάσσεται στα πλαίσια της προσπάθειας του Υφυπουργείου για τη δημιουργία μιας «Αυθεντικής Διαδρομής Εμπειριών (ΑΔΕ) στην ενδοχώρα της Κύπρου».
 
Ο Δήμαρχος Αθηένου Κυριάκος Καρεκλάς «ξενάγησε τον Υφυπουργό στο  Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο, όπου ενημερώθηκε για την Αρχαιολογική, την Βυζαντινή και την Εθνογραφική Συλλογή του Μουσείου. Επίσης επισκέφθηκε την παραδοσιακή κατοικία του Μοναχού Καλλίνικου, όπου εθελόντριες κατασκεύασαν παραδοσιακό χαλλούμι και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα".

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Ο Σάββας Περδίος επισκέφθηκε επίσης το ανακαινισμένο «Χάνι του Μεστάνα», τον αναπαλαιωμένο μουσειακό χώρο του παραδοσιακού αλευρόμυλου και τις παραδοσιακές οικοδομές που βρίσκονται στον Δήμο Αθηένου, οι οποίες  λειτουργούν με έγκριση του Υφυπουργείου ως χώροι διαμονής. Ακόμα ενημερώθηκε για τις παραδοσιακές ταβέρνες, όπου σερβίρεται το εγγεγραμμένο στον Εθνικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς οφτό «κλέφτικο» της Αθηένου, για τον Αρχαιολογικό Χώρο «Μάλλουρα» και για τα θρησκευτικά στοιχεία στις τοπικές εκκλησίες, όπως η παντόφλα του Αγίου Σπυρίδωνα και τα οστά του πολιούχου Αγίου Φωκά».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση «ο Υφυπουργός Τουρισμού ανέφερε στον Δήμαρχο Αθηένου ότι αρκετά από τα σημεία που επισκέφθηκε θα περιλαμβάνονται στην «Αυθεντική Διαδρομή Εμπειριών στην ενδοχώρα της Κύπρου» που θα ετοιμάσει το Υφυπουργείο, αφού πρόκειται για ελκυστικά σημεία και ενέργειες που θα ενδιαφέρουν τους τουρίστες».

 
10788
Thumbnail