Δημητριάδης: Αναμένεται σε 1 χρόνο η ψηφιοποίηση του Υφ.Ναυτιλίας

Ο Υφυπουργός επιθυμεί τη δημιουργία μιας πιο δυνατής πλατφόρμας επικοινωνίας μεταξύ Κυβέρνησης και πλοιοκτητών στο νησί

Τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η ναυτιλία και τους σχεδιασμούς του Υφυπουργείου του, συζήτησε πρόσφατα ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Δημητριάδης, με μέλη του Cyprus Marine Club, στη Λεμεσό, όπου πρότεινε τη στενότερη συνεργασία, σε συμβουλευτικό επίπεδο, με τους πλοιοκτήτες.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Cyprus Marine Club, μιλώντας στο πλαίσιο "συνέντευξή" του ενώπιον περίπου 100 μελών του ναυτιλιακού κόσμου της Κύπρου, ο κ. Δημητριάδης μοιράστηκε τις πρώτες του εντυπώσεις από τις περίπου 100 μέρες στη θέση του Υφυπουργού Ναυτιλίας και τις σκέψεις του γύρω από θέματα που απασχολούν τη ναυτιλία.

>>> Διαβάστε επίσης: Τι προτιμούν οι Κύπριοι οδηγοί; Πετρέλαιο ή βενζίνη; <<<

Ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως αναμένεται, σε ένα περίπου χρόνο, να γίνει η ψηφιοποίηση του Υφυπουργείου, ενώ ανακοίνωσε πως ο ίδιος επιθυμεί τη δημιουργία μιας πιο δυνατής πλατφόρμας επικοινωνίας μεταξύ Κυβέρνησης και πλοιοκτητών στο νησί.
 
Όπως είπε, το κράτος θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την εμπειρία τους και τον συμβουλευτικό τους ρόλο για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ναυτιλιακή βιομηχανία.
 
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης συζητήθηκαν θέματα όπως ο εκμοντερνισμός της Κυπριακής Ναυτιλιακής Διοίκησης, το σχέδιο και το όραμα του για τη διαμόρφωση ενός μακροπρόθεσμου στρατηγικού σχεδιασμού για την κυπριακή ναυτιλία, οι αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας στην κυπριακή οικονομία και το ναυτιλιακό τομέα και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα πληρώματα λόγω του κορωνοϊού.

>>> Οι οικονομικές εξελίξεις σήμερα <<<
 
Επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ενίσχυση της ναυτιλιακής εκπαίδευσης, τις προοπτικές των γυναικών στην ναυτιλιακή βιομηχανία, τη μεταμόρφωση του τομέα στη βάση των νέων περιβαλλοντικών κανονισμών και την προώθηση ενός υγιούς τρόπου ζωής.
 
Για το τελευταίο, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, όντας ο ίδιος λάτρης του τρεξίματος, δήλωσε πως προτείνει τη συμπερίληψη της εκδήλωσης «Running for Seafarers» (Τρέχω για τους ναυτικούς), στο πλαίσιο της διοργάνωσης  του συνεδρίου Ναυτιλιακή Κύπρος, που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2021.
 
(ΚΥΠΕ)

 
13690
Thumbnail