Δημητριάδης: Πρωτοπόρα στον τουρισμό και ανάπτυξη γης η Πάφος

Πόση ετήσια αύξηση κατέγραψε στους δύο αυτούς τομείς η πόλη, σύμφωνα με το ΕΒΕ Πάφου

Πρωτοπόρα στους τομείς του τουρισμού και της ανάπτυξης γης είναι η Πάφος σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Πάφου, Ανδρέα Δημητριάδη.

Ο κ. Δημητριάδης σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως ο τουρισμός για το έτος 2018 ανήλθε περίπου στο 1.53 εκατομμύρια τουρίστες σημειώνοντας αύξηση περίπου στο 7.3% στις αφίξεις, ενώ ο τομέας ανάπτυξης γης παρουσιάζει σημαντική ανάκαμψη με την Πάφο να παραμένει πρωταθλήτρια στις πωλήσεις ακινήτων. 

Συγκεκριμένα ο κ. Δημητριάδης είπε πως η Επαρχία της Πάφου η οποία θεωρείται η νέα κοσμοπολίτικη περιοχή της Κύπρου συνεχίζει να είναι πόλος έλξης για τους αγοραστές και επενδυτές αλλά και τους επιχειρηματίες κυρίως από την Ευρώπη αλλά και από υπηκόους τρίτων χωρών και το 2019. 

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Ο τομέας των ακινήτων έχει κινηθεί σχετικά καλύτερα το 2018 σε σύγκριση με το 2017, όπως είπε, σημειώνοντας πως η Πάφος παρουσίασε μια αύξηση της τάξεως του 5% ως προς τον αριθμό των μονάδων που έχουν πωληθεί έναντι 6% Παγκύπρια. 

Επεσήμανε μάλιστα πως η μείωση της ζήτησης από Κινέζους και Ρώσους υπηκόους έχει σίγουρα επηρεάσει αρνητικά τον τομέα των ακινήτων εντούτοις η απώλεια αυτή έχει καλυφθεί σε μεγάλο βαθμό από την αύξηση της ζήτησης ακινήτων από υπηκόους τρίτων χωρών όπως του Ισραήλ, Λιβάνου και άλλων Αραβικών και Ασιατικών χωρών. Πρόσθεσε δε, πως οι τομείς της βιομηχανίας και του εμπορίου επίσης παρουσιάζουν σταδιακή ανάπτυξη. 

Ο κ. Δημητριάδης εκτίμησε πως παρόλο που οι πλείστοι τομείς της τοπικής οικονομίας παρουσιάζουν θετική πορεία ανάπτυξης, εντούτοις οι επιχειρήσεις του παραδοσιακού κέντρου της πόλης της Πάφου ακόμη δεν έχουν επωφεληθεί από την ανάπλαση του παραδοσιακού κέντρου αλλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι με την ολοκλήρωση των έργων, την ανέγερση τερματικού σταθμού στην Καραβέλα και τα επιπρόσθετα δρομολόγια προς το κέντρο, η παραδοσιακή αγορά και το εμπορικό κέντρο θα αναβιώσει πλήρως. 

Είπε τέλος πως η πάλε ποτέ εικόνα εγκατάλειψης του Ιστορικού Κέντρου αντικαταστάθηκε με ένα σύγχρονο και όμορφο αποτέλεσμα.

ΚΥΠΕ – Κική Περικλέους
 

 
14191