Δημόσιο: Σχεδόν οι μισοί είναι έκτακτοι και ωρομίσθιοι (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Από τις 51.486 άτομα που εργάζονται στο Δημόσιο, οι 23.248 είναι έκτακτο ή ωρομίσθιο προσωπικό

Στις 51.486 άτομα ανήλθε ο αριθμός των εργαζομένων στο Δημόσιο τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας. Ο αριθμός αυτός είναι σχεδόν ο ίδιος με τον αντίστοιχο περσινό, ωστόσο, ένεκα της συνεχούς μείωσης του μόνιμου προσωπικού και της ταυτόχρονης αύξησης του έκτακτου προσωπικού, πλέον, σχεδόν τρεις στους δέκα κυβερνητικούς υπάλληλους είναι έκτακτοι και ένας στους έξι ωρομίσθιο προσωπικό.

>>> Διαβάστε ακόμη: Θες να εργαστείς στο Δημόσιο; Δήλωσε συμμετοχή στις εξετάσεις <<<

Ειδικότερα από περαιτέρω ανάλυση των στοιχείων που δημοσιοποίησε η Στατιστική Υπηρεσία, προκύπτει πως το μόνιμο προσωπικό ανέρχεται στις 28.238 αποτελώντας το 54,85% του συνόλου των κυβερνητικών υπαλλήλων, ενώ το έκτακτο προσωπικό ανέρχεται στις 14.800 αντιπροσωπεύοντας το 28,75%. Το υπόλοιπο 16,4%, δηλαδή ένας στους έξι, είναι ωρομίσθιο προσωπικό.

ΣΥΝΟΛΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Συνεχής μείωση του μόνιμου προσωπικού
Σε ό,τι αφορά το μόνιμο προσωπικό
που εργάζεται στο Δημόσιο, αυτό μειώνεται μήνα με τον μήνα ολοένα και περισσότερο. Μάλιστα, σε σχέση με τον Αύγουστο του 2009 ο αριθμός των μόνιμων κυβερνητικών υπαλλήλων μειώθηκε κατά 13,6% ή κατά 4.457 άτομα. Δηλαδή, από 32.695 πριν 10 χρόνια το μόνιμο προσωπικό μειώθηκε στα 28.238 άτομα.

>>> ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΝΤΑΙ ΕΔΩ <<<

Αναλυτικά ο αριθμός του μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο την τελευταία δεκαετία έχει ως εξής: μονιμο προσωπικο

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, ο μεγαλύτερος αριθμός μόνιμου προσωπικού είναι τοποθετημένο στη Δημόσια Υπηρεσία που αριθμεί 11.323 ή το 40% του συνόλου, ακολουθούμενη από την Εκπαιδευτική Υπηρεσία με 9.886 (35%) και τις Δυνάμεις Ασφαλείας με 7.029 (25%).

Έκτακτο προσωπικό
Την ίδια ώρα, ο αριθμός των έκτακτων υπαλλήλων στο Δημόσιο αυξάνεται συνεχώς. Σε σχέση με τον Αύγουστο του 2009 ο αριθμός τους είναι αυξημένος κατά 71% ή κατά 6.153 άτομα. Δηλαδή, από 8.647 που ήταν πριν δέκα χρόνια αυξήθηκε στα 14.800 άτομα φέτος τον Αύγουστο.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Αναλυτικά ο αριθμός του έκτακτου προσωπικού στο Δημόσιο την τελευταία δεκαετία έχει ως εξής: εκτακτο προσωπικο

Όπως φαίνεται και στον πίνακα, η μεγάλη άνοδος στον αριθμό του έκτακτου προσωπικού ξεκίνησε το 2017 και συνεχίζεται ένεκα της παγοποίησης σημαντικού αριθμού μόνιμων θέσεων στο Δημόσιο. Πάντως, βάσει των στοιχείων ο μεγαλύτερος αριθμός εκτάκτων υπαλλήλων συσσωρεύεται στην Δημόσια Υπηρεσία (6.026 ή 40,7%), ακολουθούμενη από τις Δυνάμεις Ασφαλείας (5.676 ή 38,4%) και την Εκπαιδευτική Υπηρεσία (3.098 ή 20,9%).

Ωρομίσθιο προσωπικό
Όσον αφορά, δε, το ωρομίσθιο προσωπικό, ο αριθμός του είναι μειωμένος κατά 18,2% σε σχέση με πριν 10 χρόνια. Συγκεκριμένα, από τα 10.327 άτομα το ωρομίσθιο προσωπικό μειώθηκε στα 8.448 άτομα τον Αύγουστο του 2019.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Αναλυτικά ο αριθμός του ωρομίσθιου προσωπικού την τελευταία δεκαετία έχει ως εξής: ωρομισθιοι

 

Μάριος Αδάμου
 
5012
Thumbnail

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) ενημερώνει ότι, κατόπιν Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου, κατ’ εξαίρεση και για σκοπούς ομαλοποίησης του Συστήματος, από την 1η Οκτωβρίου 2019 μέχρι και την 31 Δεκεμβρίου 2019, οι δικαιούχοι έχουν δικαίωμα αλλαγής προσωπικού ιατρού εφόσον περάσουν τρεις (3) μήνες από την ημερομηνία εγγραφής τους στον κατάλογο του υφιστάμενου προσωπικού τους ιατρού.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

ad2mobile

Νοείται ότι σύμφωνα με τη διαδικασία εγγραφής δικαιούχου σε προσωπικό ιατρό, ο δικαιούχος μπορεί να αλλάξει προσωπικό ιατρό: 

  • μέσω του συστήματος πληροφορικής, από την πύλη δικαιούχων χρησιμοποιώντας τον προσωπικό λογαριασμό χρήστη νοουμένου ότι έχει συνδέσει το αρχείο δικαιούχου του,
  • κατόπιν επίσκεψης στον προσωπικό ιατρό που θα επιλέξει.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στο Κέντρο Εξυπηρέτησης του ΓεΣΥ στο τηλέφωνο 17000 (δωρεάν κλήση) ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση [email protected]

article 1