ΔΗΣΥ: Το ΑΚΕΛ πήρε την σύνταξη στα 67 & έβαλε πέναλτι 12%

«Αν το ΑΚΕΛ θέλει αλλαγή του νόμου θα πρέπει να ενημερώσουν και την κοινωνία ότι θα πρέπει να αλλάξουν και οι εισφορές»

«Αν το ΑΚΕΛ θέλει αλλαγή του νόμου θα πρέπει να ενημερώσουν και την κοινωνία ότι θα πρέπει να αλλάξουν και οι εισφορές»

Απάντηση στις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού, έδωσε μέσω ανακοίνωσης ο Δημοκρατικός Συναγερμός. 

Σύμφωνα με τον ΔΗΣΥ, «το 2012 το ΑΚΕΛ τροποποίησε τον νόμο για το συνταξιοδοτικό όριο για να φτάσει σταδιακά στο 67ο έτος και το ΑΚΕΛ αποφάσισε το πέναλτι του 12%. Σήμερα διοργανώνουν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για το ταμείο κοινωνικών ασφαλίσεων».

Δείτε επίσης: ΑΚΕΛ:Οικονομία της αρπακτής, το μοντέλο που ακολουθεί η κυβέρνηση

Παράλληλα ο ΔΗΣΥ σημειώνει πως «αν το ΑΚΕΛ θέλει αλλαγή του νόμου θα πρέπει να ενημερώσουν και την κοινωνία ότι θα πρέπει να αλλάξουν και οι εισφορές».

Καταληκτικά αναφέρει «οι πολίτες περιμένουν σοβαρότητα σε όλα τα ζητήματα. Και με σοβαρότητα η κυβέρνηση εξετάζει κι αυτό το ζήτημα στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού του συστήματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων με γνώμονα τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Με πράξεις όχι με λόγια».

Υπενθυμίζεται ότι ο Άντρος Κυπριανού δήλωσε πως «εκεί και όπου δεν υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις, είναι απαίτηση μας, να διαμορφωθούν μηχανισμοί οι οποίοι θα καθορίζουν τον κατώτατο μισθό και τα υπόλοιπα δικαιώματα τα όποια πρέπει να έχουν οι εργαζόμενοι» ανέφερε και επανέλαβε τη στήριξη του ΑΚΕΛ στην «απαίτηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων για κατάργηση του πέναλτι του 12%».

Από τη στιγμή που η Κυβέρνηση λέει ότι η οικονομία έχει μπει σε νέα επίπεδα, ανέφερε ο κ. Κυπριανού, ένας εργαζόμενος ο οποίος έχει καταβάλει τις εισφορές που πρέπει στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, θα πρέπει να δικαιούται να φεύγει από τη δουλειά στα 63 του χρόνια, χωρίς να χρειάζεται να πληρώσει το πέναλτι του 12%.

 

 
13318