ΔΗΣΥ: Απορρίφθηκε για λάθος λόγους η CETA από την Κυπριακή Βουλή

«Η Περιεκτική Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία, γνωστή ως CETA, μια τεράστια εμπορική συμφωνία που πέτυχε η ΕΕ»

«Με πνεύμα άκρατου λαϊκισμού, τα κόμματα της αντιπολίτευσης αποφάσισαν να εμπλέξουν στη συζήτηση για τη CETA, ζητήματα που καμία σχέση δεν έχουν με αυτή, όπως είναι το θέμα της κατοχύρωσης του χαλουμιού, το οποίο σε καμία των περιπτώσεων δεν συνδέεται με την εμπορική συμφωνία ΕΕ-Καναδά», επεσήμανε σε δήλωση του ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του Δημοκρατικού Συναγερμού Γιώργος Χατζηγεωργίου .
 
Αυτούσια η δήλωση Αναπληρωτή Εκπροσώπου Τύπου κ. Γιώργου Χατζηγεωργίου για CETA

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Η Περιεκτική Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία, γνωστή ως CETA, μια τεράστια εμπορική συμφωνία που πέτυχε η Ευρωπαϊκή Ένωση ύστερα από μακρόχρονες διαπραγματεύσεις, απορρίφθηκε από την κυπριακή Βουλή για όλους τους λάθος λόγους.
 
Με πνεύμα άκρατου λαϊκισμού, τα κόμματα της αντιπολίτευσης αποφάσισαν να εμπλέξουν στη συζήτηση για τη CETA, ζητήματα που καμία σχέση δεν έχουν με αυτή, όπως είναι το θέμα της κατοχύρωσης του χαλουμιού, το οποίο σε καμία των περιπτώσεων δεν συνδέεται με την εμπορική συμφωνία ΕΕ-Καναδά.
 
Ως εκ τούτου κάθε διασύνδεσή του θέματος, από οποιονδήποτε, της κατοχύρωσης του χαλουμιού με τη CETA, είναι άσχετη και μοναδικό  σκοπό έχει να παραπλανήσει την κυπριακή κοινωνία.  
 
Η πολιτική υπευθυνότητα είναι για εμάς στο Δημοκρατικό Συναγερμό αρχή αταλάντευτη. Αυτό πράξαμε και σε αυτή την περίπτωση, προασπίζοντας τα συμφέροντα της ευρωπαϊκής μας οικογένειας. Δεν είμαστε λοιπόν εμείς που πρέπει να λογοδοτήσουμε στην κοινωνία αλλά οι πολιτικοί αρχηγοί και τα κόμματα που επέλεξαν να στείλουν λανθασμένα μηνύματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση απορρίπτοντας μια τόσο μεγάλη συμφωνία όπως αυτή.

Δείτε τη δήλωση σε video:

 
10463
Thumbnail