Στην παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών που ανέλυσε τις θέσεις της Κυβέρνησης

Συνδιάσκεψη με τους εκλελεγμένους Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους του κόμματος, πραγματοποιήθηκε σήμερα ο ΔΗΣΥ, με αντικείμενο την προωθούμενη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στην συνδιάσκεψη παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου, και ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Νουρής, στον οποίο έχει ανατεθεί η πολιτική αρμοδιότητα για το θέμα, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει το Κόμμα, ενώ ο Υπουργός Εσωτερικών παρουσίασε τις σκέψεις και εισηγήσεις της κυβέρνησης για την μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

>>> ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ & ΕΡΕΥΝΕΣ BRIEF <<<

«Μέσα από την εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε, δόθηκαν διευκρινίσεις, απαντήθηκαν προβληματισμοί και επιβεβαιώθηκε η θέση και αποφασιστικότητα του Δημοκρατικού Συναγερμού για την αναγκαιότητα να προχωρήσει η ουσιαστική αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέσω της παραχώρησης αυξημένων αρμοδιοτήτων, εξουσιών και πόρων στις τοπικές αρχές», προστίθεται.

«Στόχος και σκοπός η δημιουργία μιας αυτόνομης, οικονομικά βιώσιμης τοπικής αυτοδιοίκησης, με δυνατότητες προσφοράς ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες στο χαμηλότερο δυνατό κόστος», επισημαίνεται περαιτέρω, ενώ διευκρινίζεται πως, «οι συνενώσεις Δήμων δεν είναι αυτοσκοπός αλλά μια από τις κύριες προϋποθέσεις δημιουργίας του νέου βιώσιμου μοντέλου».

Αξίζει αν αναφερθεί πως, αντίστοιχη συνδιάσκεψη που θα αφορά τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται τόσο σε επίπεδο Υπουργείου Εσωτερικών αλλά και σε συνεννόηση με την Ένωση Κοινοτήτων, έχει προγραμματιστεί για το τέλος Ιανουαρίου.