ΔΗΣΥ: Επιβεβαιώνεται η ορθή στρατηγική της κυβέρνησης

Τις τελευταίες μέρες δύο ανακοινώσεις της Eurostat επιβεβαιώνουν την ορθή στρατηγική της κυβέρνησης, αναφέρει ο ΔΗΣΥ

Τις τελευταίες μέρες δύο ανακοινώσεις της Eurostat επιβεβαιώνουν την ορθή στρατηγική της Κυβέρνησης και του Δημοκρατικού Συναγερμού, αναφέρει στη γραπτή του ανακοίνωση του ο ΔΗΣΥ. 

Η πρώτη καταγράφει τη μείωση της ανεργίας, όπου η χώρα έχει τη μεγαλύτερη μείωση μέσα σε ένα χρόνο από 8,8% σε 5,1% και μεταφράζεται σε 17 χιλιάδες θέσεις εργασίας τους τελευταίους δώδεκα μήνες, όπως αναφέρει ο ΔΗΣΥ. 

Παράλληλα, σύμφωνα με την γραπτή ανακοίνωση, η δεύτερη ανακοίνωση της Eurostat αφορά την κατάσταση των χωρών σε σχέση με τον κίνδυνο φτώχειας στην ΕΕ  για άτομα κάτω των 65 με χαμηλή ένταση εργασίας. Η Κύπρος κατατάσσεται τρίτη, μετά την Δανία και την Ιρλανδία. 

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση του ΔΗΣΥ:

«Οι αριθμοί λένε την αλήθεια. Και δείχνουν πως η πορεία της χώρας και της οικονομίας είναι στο σωστό δρόμο. Τις τελευταίες μέρες δύο ανακοινώσεις της Eurostat επιβεβαιώνουν την ορθή στρατηγική της κυβέρνησης Αναστασιάδη και του Δημοκρατικού Συναγερμού. 

Η πρώτη καταγράφει τη μείωση της ανεργίας, όπου η χώρα μας έχει τη μεγαλύτερη μείωση μέσα σε ένα χρόνο από 8,8% σε 5,1%. Μεταφράζεται σε 17 χιλιάδες θέσεις εργασίας τους τελευταίους δώδεκα μήνες. 

Η δεύτερη ανακοίνωση της Eurostat αφορά την κατάσταση των χωρών σε σχέση με τον κίνδυνο φτώχειας στην ΕΕ  για άτομα κάτω των 65 με χαμηλή ένταση εργασίας. Η Κύπρος κατατάσσεται τρίτη, μετά την Δανία και την Ιρλανδία. 

Οι σωστές πολιτικές αποδίδουν. Δεν πανηγυρίζουμε, ούτε εφησυχάζουμε. Η κοινωνική πολιτική, η ενίσχυση όσων το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, η ευαισθησία για ενίσχυση των πολιτικών πρόνοιας έχουν αποτέλεσμα. Όπως αποτέλεσμα έχουν και οι πολιτικές για αύξηση της απασχόλησης και ενίσχυσης της οικονομίας της χώρας. Εμείς, θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο. Μακριά από το λαϊκισμό που μόνο πρόσκαιρα χειροκροτήματα μπορεί να εισπράξει, αλλά με ορθολογισμό και σοβαρότητα. Για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε σιγουριά, σταθερότητα, ασφάλεια και προοπτικές ανάπτυξης για τη χώρα και τους πολίτες».

 
22431