ΔΗΣΥ για κρατικές εγγυήσεις: Απαιτείται σοβαρότητα & υπευθυνότητα

«Με τη στάση της αντιπολίτευσης, οι κρατικές εγγυήσεις δεν γίνονται κτήμα του πολίτη αλλά της κομματικής ατζέντας»

Με τη στάση της αντιπολίτευσης, μεταρρυθμίσεις και οι κρατικές εγγυήσεις, δεν γίνονται κτήμα του πολίτη αλλά της κομματικής ατζέντας, αναφέρει σε δήλωση του  ο υποψήφιος Βουλευτής του ΔΗΣΥ Στέλιος Κυθρεώτης για τις μεταρρυθμίσεις Δικαιοσύνης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις κρατικές εγγυήσεις.

Αυτούσια η δήλωση:

«Η μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη και η μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι δυο σημαντικότατες για τον τόπο μεταρρυθμίσεις που σκοντάφτουν στον μηδενισμό όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
 
Το ίδιο συμβαίνει και με τις κρατικές εγγυήσεις. Ενώ η αντιπολίτευση ζητούσε την επάνοδο του νομοσχεδίου, τώρα που η κυβέρνηση το επαναφέρει, το βάζουν στο ράφι για την επόμενη Βουλή.

Απαιτείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Με τη στάση της αντιπολίτευσης, μεταρρυθμίσεις και οι κρατικές εγγυήσεις, δεν γίνονται κτήμα του πολίτη αλλά της κομματικής ατζέντας.»

Να υπενθυμίσουμε πως η Brief σε σημερινό της δημοσίευμα (13/4) είχε σημειώσει πως το νομοσχέδιο των κρατικών εγγυήσεων αν και κατατέθηκε την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή, εντούτοις, δεν πρόκειται να συζητηθεί πριν τη διάλυση της Βουλής για τις βουλευτικές εκλογές και ως εκ τούτου το ζήτημα θα πάρει μήνες μέχρι τη συζήτηση και ψήφιση του. (Δείτε εδώ το σχετικό δημοσίευμα).

Παράλληλα αντίδραση για το ζήτημα υπήρξε, τόσο από την ΟΕΒ, όσο και από το ΚΕΒΕ που ζητούν όπως ψηφιστεί το νομοσχέδιο. Μάλιστα, σχετική ανακοίνωση εξέδωσε ο ΠΑΣΥΞΕη Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου αλλά και ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.

 
21619