ΔΗΣΥ: Χαιρετίζει την απόφαση Υπουργικού για φόρο στα καύσιμα

Με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, θα αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες αναφέρει ο ΔΗΣΥ

Ακόμη μια στοχευμένη κίνηση που στόχο έχει την απάμβλυνση του βάρους που αντιμετωπίζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις λόγω των αυξήσεων των ενεργειακών προϊόντων, χαρακτήρισε ο ΔΗΣΥ την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Παρασκευή (23/9) για επέκταση της μείωσης του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου 2023.

Με βάση την απόφαση του Υπουργικού, θα αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες αναφέρει ο ΔΗΣΥ στην γραπτή του ανακοίνωση.

>>>  BRIEF PLATINUM - 2ο Τεύχος - Αφιέρωμα UNIC - Πέραν των 100 τίτλων σπουδών - Τα ποσοστά εργοδότησης των αποφοίτων του / Ρεπορτάζ, βίντεο από όλες τις Μαρίνες της Κύπρου / Επιχειρηματικά νέα / Αναλύσεις / Παραοικονομία ΕΔΩ <<<

Όπως αναφέρει και προηγούμενο ρεπορτάζ της Brief, σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών, Κωνσταντίνο Πετρίδη,το μέτρο αφορά στη μείωση του φόρου κατανάλωσης στη βενζίνη κατά 7 σεντ το λίτρο κατά 8,3 σεντ στο πετρέλαιο κίνησης και κατά 6,4 σεντ το λίτρο στο πετρέλαιο θέρμανσης. (Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ)

>>Διαβάστε επίσης: ΥΠΟΙΚ: Στο χαμηλότερο επιτρεπτό επίπεδο ο φόρος κατανάλωσης<<

Διαβάστε αυτούσια την γραπτή ανακοίνωση του ΔΗΣΥ:

«Σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την επέκταση της μείωσης του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου του 2023.  

Είναι ακόμη μια στοχευμένη κίνηση που στόχο έχει την απάμβλυνση του βάρους που αντιμετωπίζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις λόγω των αυξήσεων των ενεργειακών προϊόντων και την οποία χαιρετίζουμε. 

>>> Διαβάστε επίσης: Υπουργικό: Έξτρα €6,5 εκ & επεκτείνει τη μείωση φόρου στα καύσιμα

Με αυτό τον τρόπο θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που έχουμε ενώπιόν μας. Σοβαρά και υπεύθυνα με πραγματικό όφελος για την κοινωνία. Όχι με λαϊκισμό και επιχειρήματα χωρίς περιεχόμενο».
 

 
23469