ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ: Οι αυξήσεις στις τιμές δεν λύνονται με λαϊκισμό

Μετά το Προεδρικό, απάντηση έδωσε και ο Δημοκρατικός Συναγερμός στα 4 ερωτήματα ΑΚΕΛ σχετικά με την ακριβεία και το τι θα πράξει η κυβέρνηση. 

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου σε γραπτή του δήλωση υπενθυμίζει στο ΑΚΕΛ την δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση 12 ημέρες προηγουμένως, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως πρόκειται για στοχευμένα μέτρα. 

Διαβάστε εδώ:

Όπως συμπληρώνει ο κ. Δημητρίου «είναι προφανές ότι το μαγικό ραβδί του ΑΚΕΛ θα είχε ήδη επιλύσει και αυτό το πρόβλημα», σημειώνοντας ταυτόχρονα πως «οι πληθωριστικές πιέσεις που επηρεάζουν και τη δική μας χώρα, δεν θα αντιμετωπιστούν με τον λαϊκισμό αλλά με στρατηγική και προγραμματισμό».

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση - απάντηση του ΔΗΣΥ:

«Μόλις πριν 12 μέρες η κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, επιχειρήσεις, νοικοκυριά και ευάλωτες ομάδες συμπολιτών μας, από τις ανατιμήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Όπως καλά θυμούνται στο ΑΚΕΛ, επρόκειτο για στοχευμένα μέτρα τόσο για τη μεγαλύτερη διείσδυση των ΑΠΕ στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, όσο και για την ανακούφιση των καταναλωτών.

Είναι προφανές ότι το μαγικό ραβδί του ΑΚΕΛ θα είχε ήδη επιλύσει και αυτό το πρόβλημα.

Το έχουμε πει και το επαναλαμβάνουμε. Οι πληθωριστικές πιέσεις που επηρεάζουν και τη δική μας χώρα, δεν θα αντιμετωπιστούν με τον λαϊκισμό αλλά με στρατηγική και προγραμματισμό.

Αυτό πράξαμε ως Δημοκρατικός Συναγερμός και κυβέρνηση για να έχει πραγματικό όφελος η κοινωνία χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο τα δημόσια οικονομικά».