ΔΗΣΥ: Στο ΑΚΕΛ δεν έχουν αντίληψη πώς δουλεύει η οικονομία

Απαντά στο ΑΚΕΛ ο Δημοκρατικός Συναγερμός για την αναβάθμιση της οικονομίας

Ο Δημοκρατιός Συναγερμός, μέσα από δήλωση του εκπροσώπου τύπου του Δημήτρη Δημητρίου απαντά στο ΑΚΕΛ όσον αφορά την αναβάθμιση της οικονομίας, λέγοντας πως στο ΑΚΕΛ δεν έχουν αντίληψη πώς δουλεύει η οικονομία.

>>>  BRIEF PLATINUM - 2ο Τεύχος - Αφιέρωμα UNIC - Πέραν των 100 τίτλων σπουδών - Τα ποσοστά εργοδότησης των αποφοίτων του / Ρεπορτάζ, βίντεο από όλες τις Μαρίνες της Κύπρου / Επιχειρηματικά νέα / Αναλύσεις / Παραοικονομία ΕΔΩ <<<

Αυτούσια η δήλωση του κ. Δημητρίου: 

Στο ΑΚΕΛ αποδεικνύουν και σήμερα πως η αντίληψη τους για το πως δουλεύει η οικονομία και η κοινωνία δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα.

>>>> Διαβάστε επίσης: ΑΚΕΛ: Προεδρικό και ΔΗΣΥ υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών

Για να μπορούμε ως χώρα να έχουμε κοινωνικό πρόσωπο χρειάζεται σταθερότητα. Το να είναι η χώρα σε επενδυτική βαθμίδα δεν είναι τυχαίο γεγονός. Είναι το αποτέλεσμα της στρατηγικής της κυβέρνησης για να μπορούμε να έχουμε την οικονομία και την κοινωνία σε γερές βάσεις.

Ψιλά γράμματα για το ΑΚΕΛ. Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι καλύτερο για τον τόπο και τους πολίτες. Ας συνεχίσει και το ΑΚΕΛ να κάνει αυτό που ξέρει. Στείρα αντιπολίτευση.

Νωρίτερα, το ΑΚΕΛ με ραπτή δήλωση του ο Βουλευτής και μέλος του Π.Γ.της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Άριστου Δαμιανού αντέδρασε στις δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ  για τα συγχαρητήρια του στον Υπουργό Οικονομικών για την τάχατες επιτυχή διαχείριση της οικονομίας. Συγκεκριμένα, ο κ. Δαμιανού δήλωσε πως το να αλληλοσυγχαίρονται Προεδρικό και ΔΗΣΥ για την οικονομική τους πολιτική, αποτελεί πρόκληση μα και υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών.

Αυτούσια η δήλωση του κ. Δαμιανού:

Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου μοίρασε σήμερα απλόχερα συγχαρητήρια στον Υπουργό Οικονομικών για την τάχατες επιτυχή διαχείριση της οικονομίας. Διερωτόμαστε γιατί Προεδρικό και Πινδάρου δεν νιώθουν άνετα να μιλήσουν δημόσια και να μοιράσουν συγχαρητήρια στους εαυτούς τους και για τη διαχείριση του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος, που εξελίχτηκε στο κορυφαίο σκάνδαλο θεσμικής διαπλοκής και πολιτικής διαφθοράς. Ήταν και αυτό μέρος της οικονομικής τους πολιτικής.

Διαβάστε επίσης: Αβέρωφ: Η αναβάθμιση από S&P θωρακίζει την οικονομία

Επειδή σύντομα ολοκληρώνεται η δεκαετής διακυβέρνηση του ΔΗΣΥ, είναι χρήσιμο να καταγραφούν με αριθμούς, όπως αρέσκονται εξάλλου, τα οικονομικά επιτεύγματα των κυβερνώντων και των δύο επίδοξων διαδόχων του κ. Αναστασιάδη, Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκου Χριστοδουλίδη.

  •  Από την τσέπη των πολιτών εισέπραξαν μόνο κατά τους πρώτους εφτά μήνες του 2022 €862εκ. επιπλέον έσοδα από φόρους λόγω της ακρίβειας, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν εισπράξει πέραν του €1δις. Παραμένοντας κοινωνικά ανάλγητοι, περιφρονώντας τις ανάγκες των πολιτών, απέρριψαν τις νομοθεσίες της πλειοψηφίας της Βουλής για μείωση φορολογιών.
  •  Με βάση το δείκτη κατανομής εισοδήματος και το δείκτη άνισης κατανομής εισοδήματος για το 2021, το μερίδιο του εισοδήματος του πλουσιότερου 20% του πληθυσμού ήταν 4 φορές ψηλότερο από το εισόδημα του φτωχότερου 20%. Επομένως διευρύνθηκε περαιτέρω η οικονομική ανισότητα.
  •  Με βάση το δείκτη για τη φτώχια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, πέραν του 17% του πληθυσμού ζει σε νοικοκυριά με διαθέσιμο εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχιας ή με σοβαρή υλική και κοινωνική στέρηση ή με χαμηλό δείκτη έντασης εργασίας. Σχεδόν ένας στου πέντε Κύπριους ζει στη φτώχια και την εξαθλίωση, η μεσαία τάξη εξαφανίζεται, αλλά ο κ. Νεοφύτου πανηγυρίζει.

Η φτώχια, η ακρίβεια, οι εκποιήσεις, η αδυναμία απόκτησης στέγης, η εργασιακή ανασφάλεια, ο ελλιπής «κατώτατος μισθός, είναι συστατικά στοιχεία της κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής των κυβερνώντων. Το να αλληλοσυγχαίρονται Προεδρικό και ΔΗΣΥ, αποτελεί πρόκληση μα και υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών.

 
24967