Ε. Λοϊζίδου: Από το γραφείο μου η αξιολόγηση Κύπρου για Σένγκεν

​​​​​​​Η Κύπρος υπέβαλε από τον Σεπτέμβριο αίτηση για ένταξη στη ζώνη του Σέγνκεν - Η αξιολόγηση περιλαμβάνει 5 στάδια

Από το Γραφείο της θα ξεκινήσει η διαδικασία αξιολόγησης της Κύπρου για ένταξη στη ζώνη Σένγκεν, δήλωσε η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου.

 

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Αναλύοντας ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομικών τον προϋπολογισμού του Γραφείου της για το 2020, η κ. Νικολαΐδου είπε πως παρά το γεγονός ότι για πρώτη φορά το Γραφείο έχει πληρώσει οργανικές θέσεις εντούτοις, οι υποχρεώσεις που προκύπτουν από τις πολλές νομοθεσίες, πολλαπλασιάζουν το φόρτο εργασίας.

«Έχουν υπολογιστεί 25 τόσα νομοθετήματα για τα οποία έχουμε επιφορτιστεί με τις αρμοδιότητες της εποπτικής αρχής. Είναι σημαντική ένεση οι έξι λειτουργοί αλλά δεν είναι αρκετοί», είπε, προσθέτοντας ότι «δεν πρέπει να ξεχνούμε την επικείμενη αξιολόγηση του μηχανισμού για ένταξη στο Σένγκεν και το πρώτο βήμα είναι την τελευταία εβδομάδα του Νοέμβρη στο δικό μου Γραφείο».

 

>>> ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΥΠΡΟΣ - ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF <<< 

Εξάλλου, σύμφωνα με σημείωμα του Γραφείου που δόθηκε στη Βουλή, η Επίτροπος εκπροσωπεί την Κυπριακή Δημοκρατία στο Κοινό Εποπτικό Όργανο της Eurojust και μετέχει, επίσης, η ίδια ή εκπρόσωπος του Γραφείου της στην Κοινή Εποπτική Αρχή για το Σένγκεν.

Ο Υπουργός Εξωτερικών είχε δηλώσει ενώπιον της επιτροπής Οικονομικών ότι η Κύπρος υπέβαλε από τον Σεπτέμβριο αίτηση για ένταξη στη ζώνη του Σέγνκεν και ότι η αξιολόγηση θα περιλαμβάνει πέντε στάδια.

Όπως είπε, στον προϋπολογισμό παρουσιάζεται σημαντική αύξηση, «καθότι έγινε πραγματικότητα η πλήρωση των έξι οργανικών θέσεων από τον Σεπτέμβρη του 2019.

«Είναι η πρώτη φορά από το 2001 που το γραφείο έχει οργανικές θέσεις», πρόσθεσε.

Η κ. Νικολαΐδου σημείωσε ακόμη ότι υπάρχει σαφής αύξηση στις χρηματικές ποινές, αφού από τις €11.000 το 2016, αυξήθηκαν στις €19.400 το 2017, στις €113.000 το 2018 για να φτάσουν στις €140.000 για το 2019.

 

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Σύμφωνα με το ίδιο σημείωμα, κατά την περίοδο 01/01/2019 – 31/10/2019 υποβλήθηκαν στο Γραφείο της Επιτρόπου 322 γραπτά παράπονα, με το 22% να αφορούν διαφημιστικά μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα, σε ηλεκτρονικά ταχυδρομεία ή σε τηλεομοιότυπα.

ΚΥΠΕ

 
11115
Thumbnail