ΕΒΕΑ: Αναγκαία η τήρηση νόμων για διατήρηση θεσμικής λειτουργίας

Απαραίτητη η τήρηση νομοθεσίας για διατήρηση θεσμικής λειτουργίας Δήμου Αμμοχώστου

Η τήρηση της νομοθεσίας στο θέμα της λειτουργίας του προσωρινού Επαρχιακού Συμβουλίου επαρχίας Αμμοχώστου, είναι απαραίτητη ώστε να διατηρηθεί η θεσμική λειτουργία του Δήμου Αμμοχώστου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου (ΕΒΕΑ).

Προστίθεται ότι «σε συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, εξετάστηκε μεταξύ άλλων και το θέμα της προεδρίας του προσωρινού Επαρχιακού Συμβουλίου, το οποίο έχει στόχο την προετοιμασία για την ομαλή μετάβαση στην μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των δύο νέων Δήμων της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου».

Το Επιμελητήριο Αμμοχώστου, συνεχίζει η ανακοίνωση "υποστηρίζει πλήρως την τήρηση της νομοθεσίας, η οποία προβλέπει ότι η προεδρία του προσωρινού Επαρχιακού Συμβουλίου αναλαμβάνεται από τον Δήμαρχο του μεγαλύτερου Δήμου, που σε αυτή την περίπτωση είναι ο Δήμαρχος Αμμοχώστου». 

Σημειώνεται ακόμα ότι «η τήρηση της νομοθεσίας είναι απαραίτητη και για εθνικούς λόγους προκειμένου να διατηρηθεί η θεσμική λειτουργία του Δήμου Αμμοχώστου. Λόγω δε των ειδικών συνθηκών από την κατοχή της πόλης μας είναι δυνατόν να συμβάλει στο έργο του Δημάρχου Αμμοχώστου, ο νυν  Έπαρχος Αμμοχώστου», αναφέρεται στην ανακοίνωση σημειώνοντας πως «εμείς δεν ξεγράφουμε την Αμμόχωστο».

ΚΥΠΕ
 

 
24987