ΕΒΕΑ: Απαιτείται συλλογική προσπάθεια για αναβάθμιση Αμμοχώστου

Συντονισμός Επιμελητηρίου και βουλευτών Αμμοχώστου για επίλυση προβλημάτων στην Ελεύθερη Αμμόχωστο 

Την προώθηση, αντιμετώπιση και επίλυση των διαφόρων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου, συζήτησαν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου (ΕΒΕΑ) και οι βουλευτές Αμμοχώστου.

Στη συνάντηση, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Αυγουστίνος Παπαθωμάς ανέφερε στους βουλευτές ότι η αναβάθμιση της Ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου απαιτεί συλλογική προσπάθεια από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της επαρχίας. 

Στόχος του Επιμελητηρίου Αμμοχώστου, είπε, είναι ο συντονισμός όλων των φορέων για ανάληψη κοινών δράσεων προς την κατεύθυνση της ποιοτικής αναβάθμισης της Ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου και ότι είναι υψίστης σημασίας να διεκδικήσουμε, με συντονισμένες και συλλογικές προσπάθειες, την εκτέλεση έργων υποδομής και επενδύσεις σε νέους τομείς δραστηριότητας στην Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου, όπως τους τομείς εκπαίδευσης, υγείας, υψηλής τεχνολογίας και πράσινης ενέργειας. Η επιτυχία μιας πολύπλευρης ανάπτυξης σε νέους τομείς πρόσθεσε, θα απαγκιστρώσει την επαρχία μας από την σχεδόν ολοκληρωτική εξάρτηση της στον τουρισμό.

Επίσης, ο κ. Παπαθωμάς ενημέρωσε τους βουλευτές για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε το ΕΒΕΑ για καταδίκη των νέων τουρκικών προκλήσεων στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

Στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπου το ΕΒΕΑ έχει έντονη άποψη κατά της δημιουργίας ενός υπερ – δήμου στην επαρχία. Ακόμα ο κ. Παπαθωμάς έθιξε το θέμα της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας στην Επαρχία Αμμοχώστου. 

Οι βουλευτές από την πλευρά τους εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την ενημέρωση και ανάφεραν ότι θα συμβάλουν στις προσπάθειες του ΕΒΕΑ για ενίσχυση της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου. Ταυτόχρονα ζήτησαν από το Επιμελητήριο Αμμοχώστου να αναλάβει πρωτοβουλίες για συντονισμό των ενεργειών για την διεκδίκηση έργων υποδομής και επενδύσεις σε νέους τομείς δραστηριότητας.

 
24355