ΕΒΕΛ: Χαιρετίζει το Σχέδιο Δράσης Αναζωογόνησης Λευκωσίας

Την παροχή κινήτρων για δημιουργία φοιτητικών εστιών στην εντός των τειχών Λευκωσίας, χαιρετίζει το ΕΒΕ Λευκωσίας

Την παροχή κινήτρων για δημιουργία φοιτητικών εστιών στην εντός των τειχών Λευκωσίας στο πλαίσιο του «Σχεδίου Δράσης για Αναζωογόνηση της εντός των τειχών Λευκωσίας», που ανακοινώθηκε από τους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών, χαιρετίζει το ΕΒΕ Λευκωσίας.

Σε ανακοίνωση το ΕΒΕΛ αναφέρει πως πεποίθηση του είναι ότι «οι ενέργειες αυτές θα συνδράμουν με καταλυτικό τρόπο στην αναζωογόνηση της Λευκωσίας και στην καθιέρωσή της ως πόλης που επενδύει στην εκπαίδευση, την έρευνα, την καινοτομία και το επιχειρείν».

«Η ποιοτική αυτή αναβάθμιση της Λευκωσίας είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για αναβάθμιση της πρωτεύουσας, συμπληρώνοντας τα ήδη υφιστάμενα αναπτυξιακά έργα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια», προσθέτει.

Αναφέρει πως όπως προβλέπει το Σχέδιο, θα παρέχονται κρατικές χορηγίες σε ιδιοκτήτες ακίνητης ιδιοκτησίας και ενοικιαστές κτηρίων (κατόπιν ενυπόγραφης συγκατάθεσης των ιδιοκτητών) στην εντός των τειχών Λευκωσία, για ανακαίνιση των υποστατικών ή ανέγερση νέων κτηρίων, με σκοπό την δημιουργία φοιτητικών εστιών/ φοιτητικών δωματίων.

Επιπλέον, το ΕΒΕΛ αναφέρει ότι το Σχέδιο, το οποίο χρηματοδοτείται από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα δώσει νέα πνοή και ώθηση στο ιστορικό κέντρο της Λευκωσίας, μετατρέποντάς την σε μία σύγχρονη πόλη, φιλική προς τους κατοίκους της.

ΚΥΠΕ

 
24974