ΕΔΕΚ: Eιδικό Ταμείο αλληλεγγύης για τον προσφυγικό κόσμο

Τι δήλωσε η Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Κ.Σ.ΕΔΕΚ, Μαρία Βασιλειάδου

Δημιουργία ενός ειδικού Ταμείου αλληλεγγύης για τον προσφυγικό κόσμο, υποστηρίζει σε δήλωση της η η Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Κ.Σ.ΕΔΕΚ, Μαρία Βασιλειάδου.

Αυτούσια η δήλωση:

Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε αντιπροσωπεία του Παγκρύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Περιουσιών Κατεχομένων όπου μας παρουσίασαν τις θέσεις και τα δικαιολογημένα αιτήματά τους για αποκατάσταση των ιδιοκτητών κατεχόμενων περιουσιών και κύρια όσων σήμερα δεν έχουν λάβει καμία αποζημίωση από την απώλεια χρήσης. Από την πλευρά της ΕΔΕΚ τους αναπτύξαμε την πρόταση που κατέθεσε ο βουλευτής του κόμματος Κωστής Ευσταθίου για δημιουργία ενός ειδικού Ταμείου αλληλεγγύης για τον προσφυγικό κόσμο στο Φορέα Ισότιμης Κατανομής των Βαρών που θα χρησιμοποιείται για τη στήριξη των ιδιοκτητών της κατεχόμενης γης μας. 

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα γίνει κατορθωτή η έμπρακτη βοήθεια στους πρόσφυγες και ιδιοκτήτες κατεχόμενης γης, ώστε να στηριχθούν από το Κράτος και να μην καταφεύγουν είτε στην Παράνομη Επιτροπή Αποζημιώσεων είτε στο ξεπούλημα της γης τους σε επιτήδειους, για να μπορέσουν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.

Την ίδια στιγμή, διαβεβαιώσαμε τα μέλη της ΠΑΣΙΠΕΚΑ ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να προστατευτούν οι ιδιοκτήτες κατεχόμενων περιουσιών που λόγω της οικονομικής κρίσης δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους έναντι του φορέα ισότιμης κατανομής βαρών.

Τέλος, στηρίζουμε το αίτημά του για τερματισμό των στρεβλώσεων που υπάρχουν ανάμεσα σε ιδιοκτήτες κατεχόμενων περιουσιών που έλαβαν αποζημίωση και σε όσους δεν έτυχαν οποιασδήποτε στήριξης και αρωγής από το κράτος.

 
24974