ΕΔΕΚ: Η ΚΔ πρέπει να διεκδικήσει την υλοποίηση του EastMed

"Η ύπουλη στάση της Τουρκίας στο ουκρανικό επιβεβαιώνει τη θέση της ΕΔΕΚ"

Ανακοίνωση Τύπου για EastMed εξέδωσε η ΕΔΕΚ.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει ότι η ύπουλη στάση της Τουρκίας στο ουκρανικό, επιβεβαιώνει τη θέση της ΕΔΕΚ ότι το φυσικό αέριο της Ανατολικής Μεσογείου δεν μπορεί να καταστεί όμηρός της με την κατασκευή αγωγού που θα περνά από την Τουρκία καλόντας την κυβέρνηση να διεκδικήσει εντός και εκτός ΕΕ την υλοποίηση του EastMed

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Η διόρθωση της πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και η ενδεχόμενη  επιστροφή στη στήριξη του προγράμματος του αγωγού φυσικού αερίου EastMed, η οποία εκφράστηκε με επίσημες δηλώσεις αμερικανικών αξιωματούχων, δικαιώνουν το Κ.Σ. ΕΔΕΚ, τη μοναδική πολιτική δύναμη στην Κύπρο, που επέμενε στη διατήρηση της προσπάθειας για υλοποίηση του EastMed.

Όταν οι εντός Κύπρου πολιτικές δυνάμεις αναφέρονταν σε απατηλά όνειρα, η ΕΔΕΚ παρέμεινε σταθερή στη θέση για την υλοποίηση του EastMed.

Η ύπουλη στάση της Τουρκίας στο ουκρανικό, επιβεβαιώνει τη θέση της ΕΔΕΚ ότι το φυσικό αέριο της Ανατολικής Μεσογείου δεν μπορεί να καταστεί όμηρός της με την κατασκευή αγωγού που θα περνά από την Τουρκία.

Καλούμε την κυβέρνηση να διεκδικήσει εντός και εκτός ΕΕ την υλοποίηση του EastMed που δημιουργεί προϋποθέσεις μερικής ενεργειακής απεξάρτησης και αναβαθμίζει γεωστρατηγικά την Κύπρο και την Ελλάδα.

 
21596