ΕΔΕΚ: Να μειωθεί η φορολογία στα καύσιμα

Για ανάγκη άμεσης αντίδρασης των αρμόδιων αρχών για τις αυξήσεις των βασικών αγαθών και καυσίμων

Σε ανακοίνωση προέβη η ΕΔΕΚ όσον αφορά τις αυξήσεις βασικών αγαθών και για τα καύσιμα καθώς και την ανάγκη άμεσης αντίδρασης των αρμόδιων αρχών.

Αυτούσια η ανακοίνωση της ΕΔΕΚ

Χρειάζεται άμεση αντίδραση των αρμόδιων αρχών για να μειωθεί η φορολογία επί των καυσίμων και να τερματιστεί η οικονομική ενίσχυση του κατοχικού καθεστώτος μέσα από την προμήθεια καυσίμων από τα κατεχόμενα

Η αύξηση στις τιμές των καυσίμων είναι τρομακτική και επιφέρει αλυσιδωτές επιπτώσεις στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις λόγω της αύξησης της τιμής βασικών αγαθών αλλά και του ηλεκτρικού ρεύματος. Η άμεση αντίδραση των αρμόδιων αρχών και η μείωση των φορολογιών επί των καυσίμων είναι ένα μέτρο που χρειάζεται να εξεταστεί.

Την ίδια στιγμή μας προβληματίζει η τεράστια απώλεια εσόδων που έχει το κράτος από την προμήθεια καυσίμων από τα κατεχόμενα τα οποία μάλιστα δεν είναι ούτε και ποιοτικά ελεγχόμενα.

Παρόλο που από το 2016 έχουμε κατ’ επανάληψη καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την κυβέρνηση για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα και κυρίως να σταματήσει η οικονομική ενίσχυση του κατοχικού καθεστώτος δεν έχει ληφθεί μέχρι στιγμής κανένα μέτρο.

ΚΥΠΕ

 
16363