ΕΔΕΚ: Πρόταση για μηδενικό ΦΠΑ στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών

Προτείνει την επιβολή μηδενικού συντελεστή ΦΠΑ στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών

Ανακοίνωση Τύπου έξεδωσε η ΕΔΕΚ για μηδενικό συντελεστή ΦΠΑ στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρεται οι σημερινές συνθήκες της τρομακτικής αύξησης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος επιβάλλουν την άμεση λήψη μέτρων μείωσης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Παράλληλα προτείνει την επιβολή μηδενικού συντελεστή ΦΠΑ στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε κατοικίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως προτίθεται να κάνει η Ολλανδία αλλά και άλλες χώρες μέλη της ΕΕ εκτιμόντας ότι η πρόταση αυτή θα οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση της τοποθέτησης φωτοβολταϊκών συστημάτων

>>> Διαβάστε επίσης: ΥΠΟΙΚ: Στο χαμηλότερο επιτρεπτό επίπεδο ο φόρος κατανάλωσης

Αυτούσια η δήλωση: 

«Οι σημερινές συνθήκες της τρομακτικής αύξησης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος λόγω της συμπερίληψης και των εκατομμυρίων που καταβάλλονται για αγορά θερμοκηπιακών ρύπων που καλούνται οι πολίτες να πληρώσουν (χωρίς να έχουν αυτοί την ευθύνη) επιβάλλει την άμεση λήψη μέτρων μείωσης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ένα τέτοιο μέτρο είναι και η επιβολή μηδενικού συντελεστή ΦΠΑ στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε κατοικίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως προτίθεται να κάνει η Ολλανδία αλλά και άλλες χώρες μέλη της ΕΕ.

Εκτιμούμε ότι η πρόταση αυτή θα οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση της τοποθέτησης φωτοβολταϊκών συστημάτων. Αυτό θα επιφέρει πολλαπλές θετικές επιπτώσεις στην οικονομία και στο περιβάλλον».