ΕΕ: Στήριξη €100 εκ. σε κυπριακές επιχειρήσεις λόγω πανδημίας

Το κυπριακό πρόγραμμα προβλέπει άμεσες επιχορηγήσεις για επιχειρήσεις με μάξιμουμ 50 υπάλληλους σε όλους τους τομείς

Την έγκριση προγράμματος στήριξης της κυπριακής κυβέρνησης για επιχειρήσεις και αυτοεργοδοτούμενους που επηρεάστηκαν από την πανδημία ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχοντας κρίνει πως συνάδει με το Προσωρινό Πλαίσιο COVID-19 της ΕΕ για τις Κρατικές Ενισχύσεις.

Το κυπριακό πρόγραμμα προβλέπει άμεσες επιχορηγήσεις για τις οποίες δικαιούχοι είναι επιχειρήσεις με μάξιμουμ 50 υπάλληλους σε όλους τους τομείς (με εξαίρεση τον χρηματοπιστωτικό) καθώς και αυτοεργοδοτούμενοι εργαζόμενοι.

Το μέτρο αποσκοπεί στην άμβλυνση των αρνητικών επιπτώσεων που είχαν στην επιχειρηματική δραστηριότητα τα περιοριστικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρεται, η βοήθεια χορηγήθηκε το αργότερο μέχρι τις 27 Νοεμβρίου 2020, και αφορούσε ποσό από 1250 έως 6000 ευρώ ανά δικαιούχο, ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων στην επιχείρηση.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Κομισιόν έκρινε πως το κυπριακό πρόγραμμα συνάδει με τους όρους που καθορίζονται στο προσωρινό πλαίσιο για την κρατική βοήθεια, καθώς το μέτρο θεωρήθηκε αναγκαίο, κατάλληλο και αναλογικό.

ΚΥΠΕ

 
24565