Εγκρίθηκε από το Υπουργικό ο Φορέας Προβολής Τουρισμού

Επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ της Brief - Τι ανέφερε ο Υφυπουργός Τουρισμού, Κώστας Κουμής

Το Υπουργικό αποφάσισε τελικά σήμερα Τετάρτη (31/5) τη σύσταση του Φορέα Προβολής Τουρισμού, επιβεβαιώνοντας πλήρως το πρωινό ρεπορτάζ της Brief (Διαβάστε το εδώ).

Την ανακοίνωση έκανε ο Υφυπουργός Τουρισμού, Κώστας Κουμής, μετά το τέλος της συνεδρίας του Υπουργικού. 

Σύμφωνα με τον κ. Κουμή, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε τη σύσταση Φορέα Προβολής με στόχο την αναβάθμιση των δράσεων προβολής της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού, ο οποίος θα λειτουργεί σε στενή συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Ο ρόλος του Φορέα, είπε, «θα είναι καθαρά συμβουλευτικός σε ότι αφορά τον καθορισμό πολιτικών και ενεργειών προβολής της χώρας μας ως τουριστικού προορισμού». Στον Φορέα θα συμμετέχουν οι πρόεδροι ή εκπρόσωποι επαγγελματικών συνδέσμων σχετικών με τον τουρισμό, πρόσθεσε.

Ανάλογα με τα θέματα που θα συζητούνται στις συνεδριάσεις του Φορέα, δύναται να προσκαλούνται και εκπρόσωποι άλλων Φορέων, σημείωσε.

«Είναι αξιοσημείωτο ότι είναι η πρώτη φορά που ο ιδιωτικός τομέας θα συμμετέχει, θεσμοθετημένα στο σχεδιασμό των δράσεων προβολής της χώρας», είπε ο Υφυπουργός.

Να υπενθυμίσουμε πως όπως είχε αναφέρει η Brief σε προηγούμενο της ρεπορτάζ, στόχος του Φορέα Προβολής Τουρισμού θα είναι η αναβάθμιση των δράσεων προβολής της Κύπρου ως ένας τουριστικός προορισμός, ο οποίος θα λειτουργεί σε στενή συνεργασία και με τον ιδιωτικό τομέα και άλλους φορείς του τουρισμού, υιοθετώντας από τη μια δράσεις οι οποίες έφεραν αποτελέσματα και από την άλλη θα αναπτύξει προγράμματα προώθησης και επικοινωνιακής στρατηγικής. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Φορεάς θα αντικαταστήσει την Υποστηρικτική Επιτροπή Μάρκετινγκ η οποία αποτελείται από εκπροσώπους της Hermes, του ΣΤΕΚ, του ΠΑΣΥΞΕ, του ACTA και του ΠΑΣΥΔΙΞΕ και ο ρόλος του θα είναι καθαρά συμβουλευτικός για τον καθορισμό πολιτικών και άλλων ενεργειών για προβολή της Κύπρου. 

Τώρα, στον Φορέα, θα προταθεί όπως συμμετέχουν όλοι οι πιο πάνω Σύνδεσμοι (δηλαδή όσοι αποτελούν την Υπ. Επιτροπή Μάρκετινγκ) και επιπλέον θα προστεθούν, εκπρόσωποι των Κέντρων Αναψυχής, οι Εταιρείες Τουριστικής Ανάπτυξης, το ΚΕΒΕ και η ΟΕΒ. 

Πρόεδρος του Φορέα θα είναι ο Υφυπουργός Τουρισμού και θα υπάγεται στο Υφ. Τουρισμού ενώ όλα τα μέλη του θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αμισθί και έτσι δεν θα προκύψει το οποιοδήποτε δημοσιονομικό κόστος. 

Αύξηση 37,9% σε αφίξεις το πρώτο τετράμηνο του 2023

Σε σχέση με την πορεία του τουρισμού, ο κ. Κουμής ανέφερε ότι το πρώτο τετράμηνο του 2023, καταγράφεται αύξηση των αφίξεων της τάξης του 37,9%, σε σχέση με το προηγούμενο έτος και αύξηση 7,3% σε σχέση με το 2019.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν ενδείξεις για το πως θα κλείσει η καλοκαιρινή περίοδος, είπε ότι «είναι νωρίς ακόμη», σημειώνοντας πως «είμαστε αισιόδοξοι για μια καλή πορεία».

Βrief / ΚΥΠΕ