Έχει ψηφιοποιηθεί το αρχείο του ΚΟΑ

Το τεκμήρια που ψηφιοποιήθηκαν φτάνουν τα 2.000

Η 15η Απριλίου 2022 καταγράφεται ως ιστορική μέρα για τον ΚΟΑ αλλά και τον αθλητισμό του τόπου μας, αφού πλέον το πολύτιμο αρχείο του έχει ψηφιοποιηθεί και σύντομα θα είναι διαθέσιμο για όλους στην ιστοσελίδα του, δήλωσε την Παρασκευή ο Πρόεδρος του Οργανισμού, Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Σε διάσκεψη Τύπου στο ΤΕΠΑΚ, ο κ.Μιχαηλίδης ανέφερε πως ο ΚΟΑ έθεσε ως στόχο την ανάδειξη της διαχρονικής πορείας και δράσης του, από το 1969 που ιδρύθηκε μέχρι σήμερα, και προχώρησε πέρσι στην υπογραφή σχετικού μνημονίου συνεργασίας με το ΤΕΠΑΚ για ψηφιοποίηση, τεκμηρίωση και καταχώρηση του αρχείου, στη ψηφιακή πύλη πολιτιστικής κληρονομιάς της βιβλιοθήκης «Αθηνά».

Το τεκμήρια που ψηφιοποιήθηκαν φτάνουν τα 2.000 και περιλαμβάνουν φωτογραφικό υλικό, λευκώματα, εκδόσεις και κινηματογραφικό υλικό , ενώ ταξινομήθηκαν στις κατηγορίες αθλητικοί χώροι, ανακοινώσεις, διοικητικό συμβούλιο, εκδηλώσεις, εκδόσεις, ευρωπαϊκά προγράμματα, συναντήσεις και χορηγίες. Περιλαμβάνει, επίσης, πολύτιμο υλικό με προσωπικότητες από τον χώρο του αθλητισμού, που έκαναν περήφανη την Κύπρο, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Με την προσπάθεια αυτή, συνέχισε ο κ. Μιχαηλίδης, το αρχείο διασώθηκε και ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση στο υλικό και να ενημερωθεί σχετικά με τις δραστηριότητες και ενέργειες του ΚΟΑ, ενώ το κοινό μπορεί να έχει πρόσβαση μέσω ειδικής πύλης που θα τοποθετηθεί στην ιστοσελίδα του οργανισμού  www.cyprussports.org.

Ευχαρίστησε επίσης τον εμπνευστή της ιδέας, το πρώην μέλος του ΔΣ του ΚΟΑ, Στέλιο Στυλιανού και όλους τους συντελεστές της ψηφιοποίησης και ιδιαίτερα τον Πρύτανη του ΤΕΠΑΚ, καθηγητή Παναγιώτη Ζαφείρη, για τη συνεργασία.

Χαιρετισμό απηύθυναν το μέλος του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ, Σάββας Στούππας και ο Διευθυντής της βιβλιοθήκης, Μάριος Ζέρβας, ενώ η παρουσίαση του αρχείου έγινε από την Βιβλιοθηκονόμο Γρηγορία Ευριπίδου.

ΚΥΠΕ