Έκλεισε το deal για κλίμακες μισθών Αστυνομικών - Πυροσβεστών

Θα ενταχθούν στον Προϋπολογισμό του 2023 για να περάσουν από τη Βουλή

Άσπρος καπνός βγήκε την Πέμπτη 08 Σεπτεμβρίου 2022 σε σχέση με τις μισθολογικές κλίμακες των αστυνομικών.

ΠΑΣΥΔΥ, ΣΑΚ και ΣΥΠΥΚ ανακοίνωσαν ότι το ζωτικό ζήτημα της αναβάθμισης των κλιμάκων των αστυνομικών και πυροσβεστών έχει οδηγηθεί σε αίσια κατάληξη με την επίτευξη σχετικής συμφωνίας.

>>> Διαβάστε όλες τις εξελίξεις στην Offsite

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, μετά από πολύχρονες προσπάθειες και διαβουλεύσεις στο πλαίσιο της ΜΕΠΑ, που κορυφώθηκαν την τελευταία περίοδο, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης έχει διαβεβαιώσει τις ηγεσίες της ΠΑΣΥΔΥ, του ΣΑΚ και του ΣΥΠΥΚ ότι η σκοπούμενη αναβάθμιση των κλιμάκων των ειδικών αστυνομικών, αστυνομικών και πυροσβεστών μέχρι το βαθμό του Ανώτερου Υπαστυνόμου και των αντίστοιχων βαθμών της Πυροσβεστικής γίνεται αποδεκτή και οι συμφωνηθείσες ρυθμίσεις  θα δρομολογηθούν προς συμπερίληψη στους προϋπολογισμούς του 2023 με στόχο την υλοποίησή τους. 

Συγκεκριμένα, προστίθεται, και με βάση τις σχετικές συνεννοήσεις προνοείται η αναβάθμιση όλων των θέσεων κατά μία κλίμακα με διαφοροποίηση του βαθμού εισδοχής από τις συνδυασμένες κλίμακες Α3-Α5-Α7(ιι) στις συνδυασμένες κλίμακες Α5-Α7-Α8(ι).

ΠΑΣΥΔΥ, ΣΑΚ και ΣΥΠΥΚ, επισημαίνεται ότι, χαιρετίζουν την ιστορικής σημασίας συμφωνία που επιτεύχθηκε με το Υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο της οποίας ικανοποιείται το κυρίαρχο αίτημα των μελών της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής και εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους σε όσους συνέβαλαν στην επίτευξη του σημαντικού αυτού στόχου.  Ειδικότερα ΠΑΣΥΔΥ, ΣΑΚ και ΣΥΠΥΚ ευχαριστούν τον Υπουργό Οικονομικών και τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου, τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως, τον Αρχηγό της Αστυνομίας που ήταν συνοδοιπόρος στην όλη προσπάθεια  και τον επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας που εκπόνησε τις μελέτες για τεκμηρίωση του αιτήματος.  Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου για τη συμβολή του στην ευόδωση της όλης προσπάθειας.

Εκφράζεται, η βεβαιότητα ότι τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα που είχαν ταχθεί διαχρονικά υπέρ του δικαίου αιτήματος των συναδέλφων θα υπερψηφίσουν τις σχετικές πρόνοιες του Προϋπολογισμού. Επισημαίνεται παράλληλα ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης επιλαμβάνεται ήδη της τροποποίησης των σχετικών Κανονισμών με στόχο την κατάθεση τους στη Βουλή για ψήφιση.

ΠΑΣΥΔΥ, ΣΑΚ και ΣΥΠΥΚ με την ανακοίνωση, διαβεβαιώνουν τα μέλη τους ότι θα βρίσκονται πάντοτε δίπλα από τα μεγάλα  και μικρά προβλήματα που τους απασχολούν και με σοβαρότητα και υπευθυνότητα θα μεριμνούν ώστε τα προβλήματα αυτά να οδηγούνται στις καλύτερες δυνατές υπό τις περιστάσεις λύσεις. 

Υπό το φως και της επίτευξης της ιστορικής αυτής συμφωνίας ΠΑΣΥΔΥ, ΣΑΚ και ΣΥΠΥΚ καλούν όλα τα μέλη τους να τους περιβάλουν με εμπιστοσύνη και να πυκνώσουν τις γραμμές των δύο Συνδέσμων για την αποτελεσματική διασφάλιση των συμφερόντων και δικαιωμάτων τους.  

>>> Διαβάστε όλες τις εξελίξεις στην Offsite

 
24355