Εκπαίδευση δημοτών Αγλαντζιάς για διαχωρισμό αποβλήτων

Φέρνει και κατάργηση των τελών σκυβάλων

Ο Δήμος Αγλαντζιάς ξεκινά από 1η Μαρτίου την εκπαίδευση των δημοτών για τον διαχωρισμό αποβλήτων, με το πρόγραμμα «Η Αίγλη σου κτυπά την πόρτα – Άνοιξέ της», που φέρνει και κατάργηση των τελών σκυβάλων.
 
Η εκστρατεία θα ξεκινήσει από την περιοχή «Καθαρής», δηλαδή την περιοχή που περιβάλλεται από τις λεωφόρους Λάρνακος-Αμμοχώστου και τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός, με την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Διαχωρίζω και Κερδίζω».

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<
 
Μασκότ της όλης προσπάθειας είναι η έφηβη Αίγλη, η οποία συμβολίζει τη νέα γενιά που απαιτεί προστασία του περιβάλλοντος.
 
Ήδη ομάδες ανθρώπων του Δήμου Αγλαντζιάς έπιασαν δουλειά και πάνε από σπίτι σε σπίτι για να εξηγήσουν στους δημότες και να τους εκπαιδεύσουν πώς θα προβαίνουν στον διαχωρισμό των απορριμμάτων ανάλογα με τα διάφορα ρεύματα ανακύκλωσης, έτσι ώστε στις μωβ σακούλες να καταλήγουν όσο το δυνατό λιγότερα και επομένως να πληρώνουν και πολύ λιγότερα χρήματα. Στο πακέτο που παραδίδεται στα σπίτια περιλαμβάνονται εκτός από το πλούσιο πληροφοριακό υλικό και δωρεάν σακούλες του συστήματος, δηλαδή μωβ, χάρτινη, καφέ και διαφανής.
 
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Δήμου www.aglantzia.org.cy/aigli ή στο τηλέφωνο 7778100.

(ΚΥΠΕ)
 

 
10426
Thumbnail