ΕΚΥΣΥ: Αυτοί είναι οι δικαιούχοι της «μικρής επιταγής»

Δίνει διευκρινίσεις η ΕΚΥΣΥ

Στη διαπίστωση ότι «πάρα πολλοί συνταξιούχοι που έχουν εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας και για διάφορους λόγους δεν υπέβαλαν αίτηση, στερούνται του δικαιώματός της μικρής επιταγής, του χριστουγεννιάτικου  ή ενδεχομένως  και του πασχαλινού επιδόματος», κατέληξε η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ) η οποία έχει καθημερινά επαφή με επηρεαζόμενους συνταξιούχους.
 
Σε ανακοίνωσή της η ΕΚΥΣΥ διευκρινίζει ότι «δικαιούχοι είναι  συνταξιούχοι  που έχουν  ετήσια εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας, δηλαδή μέχρι 10,324 ευρώ στη περίπτωση του ενός ατόμου και 15,486 ευρώ για νοικοκυριό 2 ατόμων».
 
Επίσης, «με βάση πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου έχει τεθεί και κριτήριο για τις καταθέσεις στις τράπεζες οι οποίες δεν πρέπει να ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ  κριτήριο που αφορά μόνο τις νέες αιτήσεις».
 
Όπως αναφέρει η ΕΚΥΣΥ «η αίτηση που θα πρέπει να συμπληρωθεί είναι για παροχή επιδόματος σε συνταξιούχους με χαμηλά εισοδήματα ή και ΕΕΕ ενώ όσοι συνταξιούχοι παίρνουν ήδη την μικρή επιταγή δεν χρειάζεται να υποβάλουν νέα αίτηση».

(ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΗΦ)

 
14788