ΕΚΥΣΥ: Να καταργηθεί το πέναλτι 12% που επιβάλλεται σε συντάξεις

Η ΕΚΥΣΥ πραγματοποιεί Επαρχιακά συνέδρια και συμβολικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των συνταξιούχων

Ενημερωτικές συσκέψεις πραγματοποίησε χθες η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ) στο Δάλι στην Αλάμπρα, στο Πέρα Χωριό, στην  Αγία Βαρβάρα, στα Λύμπια και στη Π. Λακατάμια.
 
Ανακοίνωση αναφέρει ότι στις συσκέψεις έγινε ενημέρωση  από τον Γ.Γ της ΕΚΥΣΥ Κ. Σκαρπάρη και τον Επ.Γρ. Μάρκο Τσιηφτέ για τα συνεχιζόμενα προβλήματα για τα οποία ενώ έγιναν πάρα πολλά  διαβήματα από μέρους  της Οργάνωσης με στόχο την επίλυση τους, «δυστυχώς η Κυβέρνηση τα αγνοεί». 
 
Σημειώνεται ότι η ΕΚΥΣΥ τις επόμενες μέρες και συγκεκριμένα αύριο Πέμπτη στα Περβόλια και την ερχόμενη Τρίτη 28/9 στη Λευκωσία, πραγματοποιεί Επαρχιακά συνέδρια και συμβολικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των συνταξιούχων με στόχο να ακουστεί η φωνή τους και για να δημιουργήσει την αναγκαία πίεση προς την κατεύθυνση της Κυβέρνησης «ούτως ώστε να αντικρίσει και επιλύσει  τα προβλήματα με κοινωνική ευαισθησία».

Προτεραιότητα της ΕΚΥΣΥ, σημειώνεται, είναι όπως η απαίτηση ευρύτερα της κοινωνίας για κατάργηση του πέναλτι 12% που επιβάλλεται στις συντάξεις σε όσους επιλέγουν να συνταξιοδοτηθούν στο 63ο έτος της ηλικίας τους .
 
Επίσης να βελτιωθεί η νομοθεσία για την παραχώρηση σύνταξης χηρείας σε όλους τους άντρες χήρους και να εξετάζονται οι αιτήσεις που υποβάλλονται  στο Τ.Κ. Ασφαλίσεων  και στην Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας σύντομα και όχι να χρειάζεται μέχρι και ένας χρόνος ή και περισσότερος χρόνος σε μερικές περιπτώσεις.
 
Στις συσκέψεις, προστίθεται, ήταν έντονη η αντίδραση των συνταξιούχων για το μεγάλος κόστος που έχουν για την εξασφάλιση των φαρμάκων τους μέσω του ΓεΣΥ. 

 
15487