ΕΚΥΣΥ: Συνταξιούχοι στερούνται του δικαιώματος επιδομάτων

Η Ένωση απέστειλε ήδη τρεις επιστολές στην Υπουργό Εργασίας

Αρκετοί συνταξιούχοι που έχουν εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας δεν έχουν υποβάλει ακόμη αίτηση, με αποτέλεσμα να στερούνται του δικαιώματος της μικρής επιταγής ή και του πασχαλινού επιδόματος, αναφέρει η ΕΚΥΣΥ, σημειώνοντας ότι για οποιανδήποτε βοήθεια οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποταθούν στα γραφεία της ΕΚΥΣΥ σε όλες τις πόλεις ή στις τοπικές επιτροπές της Οργάνωσης.
 
Η ΕΚΥΣΥ ενημερώνει ότι δικαιούχοι είναι συνταξιούχοι που έχουν ετήσια εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας. Το όριο της φτώχειας είναι 10,324 ευρώ στη περίπτωση του ενός ατόμου και 15,486 ευρώ για νοικοκυριό δύο ατόμων. 

Ως τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων από συνταξιούχους που τους αποκόπηκε το δικαίωμα της μικρής επιταγής τον Δεκέμβριο του 2014, έχει καθοριστεί, ύστερα από νέα παράταση που αποφάσισε η Βουλή, η 31η Δεκεμβρίου 2020. Οι νέοι χαμηλοσυνταξιούχοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση από την ημερομηνία που δικαιούνται σύνταξη, δηλαδή και μετά την 31η Δεκεμβρίου 2020.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<
 
H αίτηση που θα πρέπει να συμπληρωθεί είναι για παροχή επιδόματος σε συνταξιούχους με χαμηλά εισοδήματα ή και ΕΕΕ (Έντυπο ΕΕΕ5.v2- γκρίζου χρώματος).
 
Η ΕΚΥΣΥ επισημαίνει την ανάγκη να διευθετηθεί «η απαράδεκτα πολύ μεγάλη καθυστέρηση που παρουσιάζεται στην εξέταση των αιτήσεων που υποβλήθηκαν από χαμηλοσυνταξιούχους το 2018», προσθέτοντας ότι «οι αιτήσεις αυτές δεν έχουν ακόμα εξεταστεί και οι ενδιαφερόμενοι δεν ενημερώθηκαν για το αν εγκρίνεται ή απορρίπτεται η αίτησή τους».
 
«Για το πρόβλημα αυτό η ΕΚΥΣΥ απέστειλε φέτος τρεις επιστολές στην Υπουργό Εργασίας χωρίς ωστόσο να λάβει κάποια απάντηση μέχρι σήμερα, παρόλο ότι σε συνάντηση που είχε η Οργάνωση με την Υπουργό Εργασίας τον περασμένο Δεκέμβρη διαφάνηκε ότι θα επιλυόταν το πρόβλημα και θα είχαν απάντηση οι ενδιαφερόμενοι», αναφέρει.

 
10793
Thumbnail