ΕΚΥΣΥ: Ταλαιπωρία για κατοίκους Στρουμπιού από κλείσιμο τράπεζας

Έντονες διαμαρτυρίες από κατοίκους Στρουμπιού για ταλαιπωρία λόγω του κλεισίματος υποκαταστήματος Ελληνικής Τράπεζας 

Έντονες διαμαρτυρίες δέχθηκε η ΕΚΥΣΥ και η ΠΕΟ Πάφου από συνταξιούχους και εργαζόμενους για την ταλαιπωρία την οποία υφίστανται λόγω του κλεισίματος του υποκαταστήματος της Ελληνικής Τράπεζας στο Στρουμπί το οποίο εξυπηρετούσε 20 κοινότητες, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ενωσης Συνταξιούχων, που καλεί την Τράπεζα να αναθεωρήσει την απόφασή της.

Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι η Τράπεζα προχώρησε σε κλείσιμο του καταστήματος, αλλά μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων και κυρίως των ηλικιωμένων, το υποκατάστημα επαναλειτούργησε αλλά μόνο για δύο μέρες την εβδομάδα για να εξυπηρετεί μερικές χιλιάδες πολίτες, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, όπως αναφέρεται,  υπάρχουν πληροφορίες ότι η Τράπεζα σχεδιάζει το οριστικό κλείσιμο του καταστήματος.

"Οι κάτοικοι των κοινοτήτων καταγγέλλουν την τεράστια ταλαιπωρία την οποία υφίστανται, καθώς αναγκάζονται να περιμένουν για ώρες στην ουρά έξω από το κατάστημα μέχρι να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν και προγραμματίζουν νέα μέτρα αντίδρασης".

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Οι κοινότητες που επηρεάζονται είναι η Γιόλου, Μηλιού, Στρουμπί, Θελέτρα, Κάθηκας, Πάνω Αρόδες, Πολέμι, Ψάθι , Άγιος Δημητριανός, Δρυνιά, Δρύμου, Μηλιά, Φύτη, Αναδιού, Λάσα, Σίμου, Κρήτου Μαρόττου, Κανναβιού, Ασπρογιά και Παναγιά.

Η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ), η ΠΕΟ Πάφου και άλλες οργανώσεις, που έχουν δεχτεί έντονα παράπονα από ηλικιωμένους και κατοίκους των περιοχών, καλούν την Ελληνική Τράπεζα να αναθεωρήσει την απόφασή της και να επαναλειτουργήσει πλήρως το υποκατάστημα στο Στρουμπί.

Παράλληλα επισημαίνουν ότι στηρίζουν τον αγώνα που διεξάγουν οι κάτοικοι των 20 κοινοτήτων της Πάφου.

Σημειώνεται ότι τα 20 κοινοτικά συμβούλια απέστειλαν επιστολή  διαμαρτυρίας προς την Ελληνική Τράπεζα και έχουν ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και άλλους αρμόδιος χωρίς ωστόσο να επιλυθεί το πρόβλημα, καταλήγει η ανακοίνωση.

(ΚΥΠΕ/ Κική Περικλέους) 
 

 
10793
Thumbnail