Ελληνική: Φεύγει ο «superstar», αναλαμβάνει ο «βαρέων βαρών»

Ικανοί και οι δύο με άριστη διαχειριστική δεινότητα στα τραπεζικά

Από τον νεαρό «superstar» στον παλαιό «βαρέων βαρών» προχωρά η Ελληνική Τράπεζα, η οποία μετά την παραίτηση του Ιωάννη Μάτση κινήθηκε αστραπιαία ώστε να φέρει στο «καράβι» της τον Κωνσταντίνο Λοϊζίδη. 
 
Η πορεία των δυο δεν αφήνει καμία αμφιβολία για την ικανότητα τους αλλά και την άριστη διαχειριστική τους δεινότητα στα τραπεζικά. 
 
Ο μεν πρώτος, νέος αλλά αναδείχτηκε στον χώρο ως «superstar», ο δε δεύτερος καθιερωμένη, αποδεδειγμένη και αξιοπρόσεκτη αξία στον χώρο των χρηματοοικονομικών.
 
Ο κ. Μάτσης έκανε εξαιρετική δουλειά στην Ελληνική σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο γεμάτη προκλήσεις για τον τραπεζικό τομέα  ενώ θυμίζουμε ότι κατά την θητεία του έγινε η μεγαλύτερη συγχώνευση στα τραπεζικά δρώμενα της Κύπρου όπου ο κύκλος εργασιών του Συνεργατισμού απορροφήθηκε από την Ελληνική Τράπεζα. 

Ο κ. Λοϊζίδης είναι ένα εξίσου ικανότατο και πολύπειρο στέλεχος, με σπουδαίο βιογραφικό που μπορεί να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τον πήχη και να αφήσει την δική του σφραγίδα στην Ελληνική Τράπεζα. Γνωρίζει πολύ καλά τα… κατατόπια αφού διετέλεσε και στο παρελθόν ως Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Τράπεζας (1996-2005).

Η πορεία του δείχνει περίτρανα ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της θέσης και με τις στρατηγικές του κινήσεις να βοηθήσει την Ελληνική Τράπεζα να προχωρήσει σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο λόγω και της κρίσης με την πανδημία του κορωνοϊού.

 
10829
Thumbnail