Ελληνική - Σχέδιο Εθελούσιας : Ιδιαίτερα ελκυστικό αλλά τελευταίο

Θα τρέξει αυστηρά για 2 βδομάδες - θα αφορά γύρω στα 500 άτομα - Ποσό αποζημίωσης περίπου όπως τα άλλα σχέδια

Για τελευταία φορά  σε ένα ελκυστικό Σχέδιο Εθελούσιας Πρόωρης Αποχώρησης Προσωπικού προχώρησε η Ελληνική Τράπεζα, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022.
 
Το σχέδιο σύμφωνα με πηγές της Brief θα αφορά γύρω στα 500 άτομα και θα τρέξει αυστηρά για περίοδο 2 εβδομάδων. Ενώ τα ποσά που θα καταβληθούν ως αποζημιώσεις χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερα «γενναία και ελκυστικά» και θα είναι παρόμοια των άλλων Σχεδίων Εθελούσιας που ήδη έτρεξαν. 

>>> Ελληνική: Συναλλαγές χωρίς χρεώσεις με εναλλακτική εξυπηρέτηση

Μάλιστα το συγκεκριμένο σχέδιο θα είναι ίσως και για τελευταία φορά αφορολόγητο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στα πλαίσια του Πλάνου Μετασχηματισμού της Ελληνικής Τράπεζας με την ολοκλήρωση του Σχεδίου θα επαναξιολογηθούν όλες οι ανάγκες στελέχωσης της Τράπεζας για διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της. 
 
Μάλιστα πολύ πιθανόν να εφαρμοστούν υποχρεωτικές μετακινήσεις προσωπικού για κάλυψη αναγκών σε Διευθύνσεις στις οποίες θα προκύψουν κενά, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη λειτουργία τους.  
 
Παράλληλα, υποχρεωτικές μετακινήσεις θα γίνουν για στελέχωση της νέας υπηρεσίας (Task Force) που θα δημιουργηθεί άμεσα και στην οποία θα μεταφερθούν συγκεκριμένες εργασίες/δραστηριότητες.
 
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες επιπρόσθετα, με την ολοκλήρωση του Πλάνου Μετασχηματισμού, η οργανωτική δομή της Τράπεζας αναμένεται ότι θα αλλάξει σημαντικά καθώς, πολλά τμήματα θα συγχωνευτούν/αναδιαρθρωθούν και αρκετοί ρόλοι θα καταργηθούν μέσω της αυτοματοποίησης – ψηφιοποίησης των διαδικασιών και την εισαγωγή νέων τρόπων εργασίας.
 
Πηγές από την Ελληνική Τράπεζα σημείωσαν στην ιστοσελίδα μας ότι σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί ο αρχικός στόχος της Τράπεζας σε σχέση με τον αριθμό, αλλά και τον ρόλο του προσωπικού που επιδιώκεται να αποχωρήσει, η Τράπεζα πιθανόν να χρειαστεί να επανεξετάσει τη στρατηγική που θα ακολουθήσει για μείωση του αριθμού προσωπικού. 
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι στο καταρτισμό του συγκεκριμένου Σχέδιο Εθελούσιας συνέβαλε και η ΕΤΥΚ.