Η διαδικασία προχωρεί κανονικά και στη βάση των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης ημερομηνίας 29 Ιανουαρίου σχετικά με την έγκριση και δημοσίευση του ενημερωτικού δελτίου που εκδόθηκε από την Ελληνική Τράπεζα Δημόσια Εταιρεία Λτδ (η «Εταιρεία») ημερομηνίας 28 Ιανουαρίου (το «Ενημερωτικό Δελτίο») για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της, η Εταιρεία ανακοινώνει ότι σύμφωνα με το πιο κάτω χρονοδιάγραμμα το οποίο περιλαμβάνεται και στο Ενημερωτικό Δελτίο, οι Επιστολές Παραχώρησης για την άσκηση των Δικαιωμάτων Προτίμησης έχουν ταχυδρομηθεί στους Δικαιούχους Δικαιωμάτων Προτίμησης στις 8 Φεβρουάριου 2019.

>>> Δικαιούσαι να ενταχθείς στο «ΕΣΤΙΑ»; Τι λέει η Ελληνική (video) <<<

Υπενθυμίζεται πως το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας έχει ως εξής: χρονοδιαγραμμα

Σημειώνεται πως, εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά, οι ορισμοί με κεφαλαίο το πρώτο γράμμα που χρησιμοποιούνται στην παρούσα ανακοίνωση έχουν την ερμηνεία όπως αποδίδονται στο Ενημερωτικό Δελτίο.

 
4684
Thumbnail

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στην ξενοδοχειακή βιομηχανία. Σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση, την ερχόμενη Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019, Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Σύνδεσμοι Ξενοδόχων και συντεχνίες, θα συναντηθούν, στις 10 το πρωί, σε ξενοδοχείο στη Λευκωσία.
 
Μετά τις άκαρπες διαπραγματεύσεις για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου, είχε σήμερα πολύωρη συνάντηση με τους Προέδρους των ΠΑΣΥΞΕ και ΣΤΕΚ, το Γενικό Διευθυντή της ΟΕΒ, Μιχάλη Αντωνίου, και εκπρόσωπο του ΚΕΒΕ. Παρόντες στη συνάντηση ήταν και συνεργάτες της Υπουργού Εργασίας

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Την Τρίτη, 20 Αυγούστου, η Υπουργός Εργασίας είχε συναντηθεί και με τις συντεχνίες ΠΕΟ και ΣΕΚ.
 
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, μετά το πέρας της συνάντησης, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ, Χάρης Λοϊζίδης είπε ότι είχαν μια αρκετά εποικοδομητική συνάντηση με την Υπουργό. «Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται και τη Δευτέρα, υπάρχει κοινή συνάντηση με τις συντεχνίες, στην παρουσία της Υπουργού Εργασίας και συνεργατών της», πρόσθεσε.
 
Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Λοϊζίδης είπε ότι «υπάρχει καλή θέληση και από την πλευρά μας, να προσπαθήσουμε να βρούμε μια λύση». 
 
Ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ, Μιχάλης Αντωνίου, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ είπε ότι κατά τη σημερινή συνάντηση εξήγησαν στην Υπουργό Εργασίας τις απόψεις τους πάνω στα αιτήματα των συντεχνιών, τις απόψεις τους για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη σύμβαση, όπως τις αντιλαμβάνεται η εργοδοτική πλευρά, και της είπαν το τι μπορούν να δεχτούν και τι είναι εκτός συζήτησης.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

ad2mobile

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Αντωνίου είπε ότι πρόθεση της Υπουργού Εργασίας είναι να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση.
 
«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση αλλά έχουμε τις γραμμές μας. Το βασικό που διαφοροποιεί αυτή την προσπάθεια από όλες τις προηγούμενες και που δημιουργεί ένα πρόσθετο βαθμό δυσκολίας, δυσανάλογο του απλώς ανανεώνω μια συλλογική σύμβαση είναι η απαίτηση των συντεχνιών να νομοθετηθούν μισθοί στο κλάδο. Αυτό προσθέτει ένα δυσανάλογα μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, σε σύγκριση με όλες τις προηγούμενες ανανεώσεις συλλογικών συμβάσεων», κατέληξε.

ΚΥΠΕ - Δήμητρα Νικολάου
 

article 1