Ελληνική: Στις 25/4 η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας θα συνεδριάσει την προηγούμενη για εξέταση των αποτελεσμάτων για το 2018

Την Μεγάλη Πέμπτη, 25 Απριλίου, θα ανακοινώσει η Ελληνική Τράπεζα τα οικονομικά αποτελέσματά της για το 2018.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας θα συνέλθει την Τετάρτη 24 Απριλίου 2019 για να εξετάσει, μεταξύ άλλων, τις ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις του ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2018.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Η ανακοίνωση των ελεγμένων οικονομικών καταστάσεων για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2018 θα γίνει στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019, πριν την έναρξη της χρηματιστηριακής συνάντησης.

Υπενθυμίζεται πως, η Ελληνική Τράπεζα είχε ανακοινώσει κέρδη €295,9 εκατομμυρίων για το πρώτο εννεάμηνο του 2018 έναντι ζημιών €17,8 εκατ. το πρώτο εννεάμηνο του 2017 λόγω της υπεραξίας που δημιούργησε η απορρόφηση της ΣΚΤ.

Thumbnail

Εν μέσω πολλών και διαφορετικών προκλήσεων για την ξενοδοχειακή, και όχι μόνο, βιομηχανία, πραγματοποιείται σήμερα η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ), στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, και του Υφυπουργού Τουρισμού, Σάββα Περδίου.

Μάλιστα, όπως πληροφορείται η Brief, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ, Χάρης Λοϊζίδης, στην ομιλία του, θα κάνει εκτενή προβλήματα στις πληγές του ξενοδοχειακού τομέα και αναμένεται να ζητήσει την συμβολή του κράτους προς αντιμετώπισή τους με μοναδικό στόχο την αναστροφή της παρούσας κατάστασης.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Λοϊζίδης αναμένεται να αναφερθεί στους βασικούς παράγοντες οι οποίοι, σύμφωνα με την Ετήσια Έκθεση του ΠΑΣΥΞΕ (τα κύρια σημεία εδώ και στο κάτω μέρος του κειμένου σε μορφή pdf), αποτελούν τροχοπέδη της υγιούς απόδοσης του τομέα και επιτάσσουν ταυτόχρονα την εξεύρεση λύσεων.

Τέτοιοι παράγοντες είναι μεταξύ άλλων:

• Το υψηλό κόστος διακοπών στην Κύπρο, παρά τις συνεχείς προσφερόμενες εκπτώσεις.
  • Το πρόβλημα της εποχικότητας του τουρισμού.
  • Το κόστος τροφοδοσίας των ξενοδοχειακών μονάδων, το οποίο, σύμφωνα με τον ΠΑΣΥΞΕ, είναι το ψηλότερο στην Ευρώπη.
  • Το πρόβλημα της παραγωγικότητας στην ξενοδοχειακή βιομηχανία.
  • Υπερχρεώσεις ξενοδοχείων είτε μέσω αυξημένων τελών από πλευράς ηλεκτρικού ρεύματος και πετρελαίου θέρμανσης, είτε τελών υδατοπρομήθειας, είτε τελών αποχετευτικών συστημάτων έναντι των αντίστοιχων χρεώσεων που επιβάλλονται στις άλλες κατηγορίες χρηστών.

Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ αναμένεται πως θα αναφερθεί και στις σημαντικότερες προκλήσεις της τουριστικής βιομηχανίας ευρύτερα, όπως:

• Η αβεβαιότητα που συνεχίζει να προκαλεί σε ευρωπαϊκό και σε παγκόσμιο επίπεδο, η έξοδος - με ή χωρίς συμφωνία - της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεδομένου ότι αποτελεί μια ισχυρή αγορά άντλησης επισκεπτών για τον Κυπριακό τουρισμό, καθώς επίσης η συνακόλουθη εξασθένηση της ισοτιμίας της στερλίνας έναντι του ευρώ.
  • Η εξασθένηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ρουβλιού έναντι του ευρώ η οποία ενδέχεται να περιορίσει τον εξερχόμενο τουρισμό ή να διαφοροποιήσει τις επιλογές των Ρώσων περιηγητών.
  • Oι έντονες προσπάθειες της Τουρκίας, της Αιγύπτου και άλλων προορισμών της περιοχής να καταστούν ξανά ανταγωνιστικοί στον τομέα του τουρισμού.

ad2mobile

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Με δεδομένο τα πιο πάνω, ο κ. Λοϊζίδης θα υποδείξει πως στόχος της τουριστικής βιομηχανίας, τόσο για φέτος όσο και για το 2020, θα πρέπει να είναι η σταθεροποίηση των τουριστικών αφίξεων και εσόδων στα ικανοποιητικά επίπεδα στα οποία ανήλθε τα τελευταία χρόνια. Επίσης, αναμένεται πως θα τονίσει πως σε αυτή τη μεταβατική περίοδο, η προσπάθεια όλων θα πρέπει να επικεντρωθεί στη συνολική ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος.

article 1